Güncel Haberler

RESMİ: Bandırma’nın Rakibi Hapoel Jerusalem Yeni Guardını G-League’den Getirdi

Gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Teksüt Bandırma ile aynı grupta yer alan İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem guard rotasyonuna G-League‘den takviye yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Salt Lake City forması giyen 1.93 boyunda olan 1994 doğumlu Isaiah Cousins ile yeni sezon için anlaşma imzaladılar. Birleşik Amerikalı guard ile Maccabi Tel Aviv ve Gran Canaria’nın da adları birlikte anılmıştı.

G-League’de geçtiğimiz sezon 40 maçta görev alan Cousins ortalama 30.8 dakika süre alırken 14.7 sayı, %37.8 3sayı, 4.1 ribaund, 5.9 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile dikkatleri çekmişti.

Sacramento Kings tarafından 2016 yılında 2.tur 59.sıradan seçilmiş olan Birleşik Amerikalı combo guard, ilk Avrupa macerasını Fransa’nı Cholet takımında 2017-18 sezonunun sonunda yer aldığı 6 maçta tatmıştı. Skorer özelliklerinin yanı sıra saha görüşü de iyi olan ve özellikle tam sahada etkinliği artan Cousins, Jerusalem’in yüksek tempo basketboluna liderlik edebilecek ve kendi skorunun yanı sıra takımın diğer skor opsiyonlarını da daha değerli kullanabilecek bir guard. Yeni sezonda keyifle takip edeceğim isimlerden biri olacak ve maalesef yine bizim takımlarımız için Kaçan Balık oldu…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …