Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakibi Unicaja Malaga Pota Altını Elegar ile Güçlendirdi

7DAYS EuroCup‘daki temsilcilerimizden biri olan Galatasaray Doğa Sigorta ile aynı grupta yer alan İspanyol ekibi Unicaja Malaga pota altını tanıdık bir uzunla güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon ülkemizde Afyon Belediyespor ve sonrasında Tofaş formaları ile izlediğimiz tecrübeli uzun Frank Elegar ile 1+1 yıllık anlaştılar.

32 yaşında olan 2.08 boyundaki Elegar, BSL’de Tofaş forması ile 19 maçta ortalama 23.4 dakika süre alırken 11.4 sayı, 5.2 ribaund, 1.5 asist, 1.0 top çalma ve Eurocup’da ise 2 maçta ortalama 19.0 dakikada 7.5 sayı, 3.0 ribaund, 1.5 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Atletik uzun ilerleyen yaşıyla birlikte zaman zaman sakatlık problemeleri yaşasa da halen her iki pota altında da önemli bir silah. Hücumda potadan uzaklaştıkça etkisi azalan ve şut tehditi olmayan bir uzun olsa da ikili oyunlar topu hareketli aldığı zaman gerek hava hareketları gerekse direkt patlayıcı bitirişleri ile etkili bir bitirici. Diğer taraftan ribaundlarda pozisyon bilgisi ve atletik özellikleri artı savaşçı kimliği ile halen iyi katkı veren bir uzun. Çember koruyucu özelliği ve çabuk özellikleri ile adam değişme savunmasında da fazla sırıtmaması onu halen Eurocup seviyesinde aranan isimlerden biri yapıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3n_CYYx43kY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Petkim Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 20. hafta mücadelesinde Tofaş konuk ettiği Aliağa Petkimspor‘u etkili savunma performansı eşliğinde 84-71’lik skorla …