Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakibi Brindisi Yeni Skoreri Thompson’ı Açıkladı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş Sompo Japan ile aynı grupta yer alan İtalyan ekibi Brindisi, kadrosunu potansiyelli bir skorer ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Hollanda ekiplerinden Leiden forması giyen Birleşik Amerikalı guard Darius Thompson ile 1+1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

1.93 boyunda olan 1995 doğumlu genç guard FIBA Europe Cup’da sergilediği skorer performansla dikkatleri üstüne çekmişti. Thompson yer aldığı 16 maçta ortalama 37.5 dakika süre alırken 22.4 sayı, %29.3 3sayı, 5.1 ribaund, 3.9 asist, 2.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Hollanda Ligi’nin MVP’si seçilen ve FIBA Europe Cup’ın en skorer ismi olan Thompson’a bizim takımlarımız için Kaçan Balık dememek ayıp olurdu. Maalesef Euroleague ekiplerimiz hariç diğer tüm takımlarımızın değerlendirmesi gereken bir opsiyondu, onu ligimizde izlemek keyifli olurdu. Thompson’a sadece bir skorer demek haksızlık olur. Oyunun neredeyse her alanına katkı sağlayabilen bir isim ve atletik özellikler, çabukluğu, saha görüşü ile gelişimini bu ivme ile sürdürmesi durumunda kendisine Euroleague kapılarını bile açabilir. Tabiki şut seçimleri ve 3 sayı çizgisindeki istikrarı geliştirmesi gereken noktalar. Ayrıca Europe Cup ve Hollanda Ligi gibi düşük seviyedeki organizasyonlardan sonra bakalım Serie A ve Şampiyonlar Ligi’nde bizlere nasıl bir performans gösterecek. Bu sezon merakla takip edeceğim isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …