Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’ın Rakibi Partizan, Walden’ı Kaptı!

7DAYS EuroCup‘daki temsilcilerimizden Tofaş ile aynı grupta yer alan Sırp ekibi Partizan, kadrosuna önemli bir skorer takviyesi yaptığını açıkladı.

Koç Trichieri yönetiminde yeni sezonda hem Adriyatik Lig hem de Eurocup sahnesi için iddialı bir kadro kurmaya çalışan Partizan, İsrail Ligi’nin MVP’si seçilen, Hapoel Holon forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı guard Corey Walden ile anlaştı.

1.88 boyunda olan 26 yaşındaki Walden, İsrail Ligi’nde normal sezonu 18.6 sayı, 5.1 asist, 3.7 ribaund, 1.2 top çalma ve play-offları ise 17.0 sayı, 4.0 asist, 3.8 ribaund, 2.0 top çalma istatistikleri ile tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi’nde ise 13.8 sayı, 4.5 asist, 4.0 ribaund, 1.8 top çalma ile takımına katkı vermişti.

Walden geride bıraktığımız sezon İsrail Ligi’nin en dominant oyuncularından biriydi. Holon’a adeta seviye atlattı. Sadece iyi bir skorer değil aynı zamanda da iyi bir lider olan ve oyunun diğer alanlarına da katkı veren Birleşik Amerikalı guard, koç Trinchieri’nin mentörlüğünde gelişimini ivmelendirerek sürdürecektir. Partizan’ın tempoya dayalı keyif veren basketboluna liderlik edecek ve açık alanda takımını yönetebilecek bir guard. Gelişimini bu şekilde sürdürürse onu bir kaç sezon son içinde Euroleague’de görmemiz şaşırtıcı olmaz. Keşke bizim temsilcilerimiz için Kaçan Balık olmasaydı…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …