Güncel Haberler

Milano Halen James ile Yolları Ayırmak İstiyor ve Yerine ise Mack’i DÜşünüyor

Koç Messina’nın takımın başına geçmesi ve aynı zamanda da kulüp başkanı olmasıyla yeniden yapılanmaya giden Olimpia Milano‘da yıldız guard Mike James‘in geleceği halen belirsizliğini koruyor.

Birleşik Amerikalı guardın 2 yıllık kontratı var ve hatrı sayılır bir maaş alıyor İtalyan ekibinden. Bu nedenle de serbest kalma konusunda pek istekli olduğu söylenemez. Diğer taraftan Milano ise onu çoktan gözden çıkarmış ve yerine oyuncu arayışına girmiş durumda. İtalya’nın saygın basın organlarından La Gazzetta dello Sport’a göre koç Messina James’in yerini NBA patentli guard Shelvin Mack ile doldurmak istiyor.

Geçtiğimiz sezonu Charlotte Hornets forması ile tamamlayan ve tam 8 sezondur NBA’de forma giyen 1.90 boyunda olan 1990 doğumlu Mack, sezona Memphis Grizzlies’da başlamıştı ve orada 53 maçta ortalama 22.7 dakika süre alırken 7.9 sayı, %35.9 3sayı, 1.9 ribaund, 3.4 asist ile mücadele ederken, Hornets’da ise sadece 4 maçta forma giymiş ve 10.8 dakikada 2.3 sayı ile sınırlı bir katkı vermişti.

Öncelikle Mack ile James’in taban tabana zıt oyuncular olduğunu söylemek lazım. Yani koç Messina’nın neden James ile yollarını ayırmak istediği net. Tecrübeli koç guard rotasyonuna kendine oynayan ve daha çok skoru düşünen bir silahdan çok takımı tecrübesi ile derleyip toparlayabilecek ve organizasyon yönü daha kuvvetli olan bir ismi monte etmek istiyor. Mack de bu özelliklere sahip bir isim. Delici ve kendi skorunu üretebilen bir isim ama takım arkadaşlarını da pasları ile besleyen ve kesinlikle bencil olmayan bir isim. Bu nedenle koç Messina’nın daha düşük tempoda ve kontrollü yarı saha basketboluna daha uygun bir isim olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …