Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka’da Oyun Kurucu İçin Hedef Taylor

Koç Sarıca yönetiminde yeni sezonda tekrar play-off potasında yer almak isteyen Pınar Karşıyaka oyun kurucu takviyesi için tanıdık bir isimle görüşüyor.

Daha önce ülkemizde Teksüt Bandırma (Banvit) forması giymiş olan ve geçen sezon Virtus Bologna ile Şampiyonlar Ligi’nde zirveye ulaşan Birleşik Amerikalı guard Tony Taylor ile görüşüyorlar.

1.85 boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli guard, geçtiğimiz sezon Serie A’da 30 maçta ortalama 28.3 dakika görev almış ve 11.1 sayı, %33.3 3sayı, 3.2 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Şampiyonlar Ligi’nde ise kupayla sonuçlanan sezonda 20 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 10.5 sayı, %40.4 3sayı, 3.2 ribaund, 4.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Taylor koç Sarıca’nın görmek istediği aşağı yukarı tüm özelliklere sahip bir oyun kurucu. Hücumda atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde deliciliği ile skor üretebildiği gibi dış şutları ile de etkili bir isim. Özellikle yüksek tempoda etkisi artan bir guard. Gerek geçiş hücumlarındaki ikili oyunlarda gerekse açık sahada takım arkadaşlarını da beslemeyi bilen, seven bir guard. Bunun yanında savunmada çabuk ayaklarını ve ellerini iyi kullanarak topa baskıyı sağlam yapan, yani koç Sarıca’nın baskılı savunmasına da en önde liderlik edebilecek bir isim. Zaman zaman konsantrasyon sorunları yaşaması ve dış şutlarında maç içinde yaşadığı istikrarsızlıklar onun en büyük eksileri. Triche ve Crocker gibi iki önemli skorerle birlikte onun atıcı özelliklerinden çok dağıtıcı ve yaratıcı özelliklerine daha çok ihtiyacı olacak Pınar Karşıyaka’nın.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …