Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom İlk Transfer Hamlesini Fall ile Yaptı

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ekiplerden biri olan Türk Telekom, tanıdık bir uzunu karosuna kattığını açıkladı.

Daha önce ülkemizde Sakarya BŞB forması giymiş olan ve geçtiğimiz sezon Lokomotiv Kuban için mücadele eden Fransız dev uzun Moustapha Fall‘u kadrolarına kattıklarını açıkladılar.

2.18 boyunda olan 1992 doğumlu dev uzun Kuban forması ile Eurocup’da 10 maçta ortalama 11.6 dakika süre alırken 5.6 sayı, 2.9 ribaund ve VTB’de ise 18 maçta ortalama 16.2 dakika parkede kalırken 7.9 sayı, 4.6 ribaund, 1.3 asist, 1.3 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Dev fiziği ile her iki pota altında da önemli bir güç olan Fall, ikili oyunlardaki bitiriciliği ve sırtı dönük de silahlarını gün ve gün geliştirmesiyle hücumda değerli bir silah. Ancak işin savunma tarafında basketbolun her geçen gün artan temposunda ve savunmaların sürekli adam değişimi üzerine kurulduğu bir dönemde zorlanan uzunlar arasında yer alıyor. Ayrıca dizlerinde de sorunları var ve geçtiğimiz sezon çeşitli sakatlıklar da yaşadı. Dolayısıyla artıları olduğu kadar riskli de bir hamle. Koç Gören’in onun dakikalarını çok iyi ayarlaması, alternatif uzunu kim olacaksa da ondan iyi verim alması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …