Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece Yeni Uzunu Upshaw’ı Açıkladı

Transfer çalışmalarına başlayan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekipleri arasındaki yerini alan Arel Üniversitesi Büyükçekmece ilk hamlesini pota altına yaptı.

İstanbul ekibi geçtiğimiz sezon Polonya’nın Arka Gdynia takımında forma giyen Birleşik Amerikalı uzun Robert Upshaw‘ı kadrolarına kattılar.

2.13 boyunda olan 1994 doğumlu uzun geçtiğimiz sezon Eurocup sahnesinde 11.7 sayı, 6.6 ribaund, 1.7 blok istatistikleri ile mücadele etmişti. Tofaş ile aynı grupta yer alan Gdynia İstanbul’a geldiği maçın öncesinde Upshaw’ın ufak bir sorunu olmuş ve Muhsin centilmenlik göstererek kendisine yardım etmişti.

Dev pivot, atletik özellikleri, güçlü fiziği ve patlayıcılığı ile boyalı alanda etkili bir hücum silahı. İkili oyunlarda hareketli aldığı topları da yüksek yüzdeli bitiriyor, hava harekatlarına yatkın bir uzun. Ancak sırtı dönük performansı henüz çok ham, kendisini geliştirmesi gerekiyor ve şut tehditi de yok. Savunmada ise blok tehditi ve çember koruma konusunda önemli bir silah ama ikili oyunlarda adam değişmelerde ağır kalan bir uzun, koç Şehit’in onu adam değişme savunmalarında koruması gerekecek, muhtemelen tepe ikili oyunlarında çember altında kalmayı tercih edecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=ijXkNcFcTnU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …