Güncel Haberler

Olympiakos Kuzminskas’ın Transferini Bitirmek Üzere

Koç Blatt yeni yapılanan Olympiakos‘a kombo bir forvet eklemesi yapmak istiyor ve bu konuda şuanda piyasadaki en iyi isimlerden biri olan Mindaugas Kuzminskas ile anlaşmak üzereler.

Eurohoops’un haberine göre taraflar genel şartlarda anlaştılar, imza için sadece ufak pürüzlerin giderilmesi bekleniyor. Litvanyalı forveti geçtiğimiz sezon Olimpia Milano forması ile izlemiştik ve kendisi ile her iki temsilcimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun da adı geçmişti. Zaten transfer piyasasının en gözde isimlerinden biriydi.

2.05 boyunda olan 29 yaşındaki Kuzminskas, Milano ile geçtiğimiz sezon Serie A’da 9.2 sayı, 3.3 ribaund ve Euroleague’de ise 8.5 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Kuzminskas kariyeri düşüşte olan bir isim, artık kariyerini tekrar toparlayıp özgüvenini yükselteceği güvenilir bir liman arıyor ve bu konuda koç Blatt yönetimindeki Olympiakos en doğru adreslerden biri olabilir. Yeniden yapılanan ve koç Blatt’ın Maccabi’si gibi tempoya dayalı bir sistemi benimseyecek Yunan ekibinde, Kuzminskas, dış şut tehditi, yüksek basketboıl IQ’su ve 4 numarada görev aldığında topu yere vurarak adam geçme özelliği ile takıma değer katacak önemli bir parça olacaktır. Yeter ki mental olarak kendini toparlayıp, Milano günlerini unutarak tekrar basketbol oynamaktan keyif alabilsin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …