Güncel Haberler

Kızıl Yıldız’dan Stimac Hamlesi Gelebilir

Yeni sezonda tekrar Euroleague‘e dönecek olan Kızıl Yıldız eski oyuncusu Ognjen Kuzmic’i transfer etmiş ve pota altını güçlendirmişti ancak geçtiğimiz günlerde Sırp oyuncu ciddi bir trafik kazası geçirdi ve maalesef halen komada.

Milli uzunun yeni sezonda forma giymesi zor görünürken Kızıl Yıldız da bu nedenle pota altına yeniden takviye yapmak istiyor ve listelerinin başındaki isim ise geçen sezon Türk Telekom forması ile izlediğimiz ve halen bir takımla anlaşmamış olan bir diğer Sırp uzun Vladimir Stimac.

Sırp uzun ile eski koçu Sarıca’nın çalıştırdığı Pınar Karşıyaka da ilgileniyor ancak İzmir ekibinde Marei’nin durumunun netleşmemiş olması bu transferi askıya almış durumda. Ayrıca Stimac’ın ülkesine dönmeye ve Euroleague’de oynamaya daha sıcak baktığı gelen haberler arasında.

2.10 boyunda olan 1987 doğumlu tecrübeli uzun geçtiğimiz sezon Eurocup’da 10 maçta 15.4 sayı, 7.1 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Evet artık ayakları iyice ağırlaştı ama kazandığı tecrübe ile pozisyon bilgisi de bir o kadar arttı. Her ne kadar ikili oyun savunmasında adam değişimlerinde sorun yaşasa da hücumda alçak post üretimi ve ribaundlarda takıma verdiği katkı Euroleague seviyesinde bile değerli. Kızıl Yıldız’a değer katacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …