Güncel Haberler

Bandırma’dan Keskin Nişancı Hamlesi: Tyler Kalinoski

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan Bandırma İhtisas‘da transfer çalışmaları devam ediyor. Forvet pozisyonu için Prewitt hamlesinden sonra şimdi de 2 numara için değerli bir isimle anlaştılar.

Basketfaul’ün haberine göre geçtiğimiz sezon Belçika’nın Antwerp forması ile Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynama başarısı gösteren Birleşik Amerikalı keskin nişancı Tyler Kalinoski ile anlaştılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1992 doğumlu olan 1.93m boyundaki Kalinoski Şampiyonlar Ligi’nde 10.1 sayı, %43.2 3sayı, 3.6 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile önemli bir katkı yapmıştı.

Kalinoski tempo basketbolunda verimliliği artan bir kanat oyuncusu. Tabi en önemli silahı yüksek yüzdeli üçlükleri, özellikle sol kanattan gönderdikleri. Set hücumlarında da harika bir ceza üçlükçüsü, rotasyonda savunmanın onu boş bırakması büyük hata oluyor. Kusursuza yakın bir şut mekaniği var ve çok çabuk topu çıkarıyor elinden. Takım arkadaşlarının penetrelerine ve rakip savunmanın durumuna göre çok iyi pozisyon alıp, kendisini boşa çıkarmayı bilen zeki bir şutör. Ayrıca perdelerden çıkarak kendisine yaratılan yakala ve at pozisyonlarını da aynı şekilde yüzdeli bitiriyor yay gerisinde. Soğuk kanlılığı ile yüksek yüzdelerini maçın en kritik ve el yakan anlarında da devam ettirebiliyor, son toplarda aranan isim oluyor. Bu kadar iyi bir şutör olmanın avantajıyla fake’leri verimli kullanıp yaptığı penetreler de silahlarından biri ve teması aldığında faul çizgisine gitmesi demek ki bu da Bandırma’nın hanesine direkt 2 sayı yazılması anlamına gelecek, mükemmel bir faul atıcısı. Savunmada da oldukça çalışkan, enerjik ve göründüğünden daha kuvvetli bir guard. En önemli eksisi ise şut ritmini bulamadığında ya da takım arkadaşları ona pozisyon yaratamadığında etkinliğinin düşmesi. Dolayısıyla Bandırma’nın yapacağı oyun kurucu hamlesi önemli olacak çünkü Kalinoski takımı sırtlayıp götürecek bir skorer değil, çok değerli bir tamamlayıcı şutör.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …