Güncel Haberler

FLAŞ: Maccabi Tel Aviv de Delaney Yarışına Giriyor

Çin’deki yeni yabancı kuralı ile birlikte Avrupa’ya dönmeye yeşil ışık yakan ancak önceliğinin NBA olacağını belirten yıldız guard Malcolm Delaney‘nin kararı merakla bekleniyor.

NBA’den bu zaman kadar kontrat alamamış olması rotasının Avrupa olma ihtimalini hayli arttırmış durumda. Bildiğiniz üzere kendisi ile iki Rus ekibi CSKA ve Khimki yakından ilgileniyorlardı. Son gelen haberler ise yıldız guard için Maccabi Tel Aviv‘in de devreye girerek oldukça cömert bir teklif yaptığı yönünde.

Khimki’nin Jovic hamlesini yapması ve zaten elinde Shved gibi topu seven dominant bir skorer bulunması bu transferde işlerini zorlaştırıyor. Diğer taraftan CSKA ise De Colo ile Rodriguez’den sonra 1 numaraya sadece Strelnieks hamlesini yapmıştı, yani yıldız oyun kurucu pozisyonları halen boşta. Maccabi de Teodosic ile uzun süre ilgilenmiş ancak Bologna’ya kaptırmıştı, bu nedenle onların da yıldız guard arayışları devam ediyor.

Son anda NBA’den sürpriz bir kontrat teklif almazsa 1.91m boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli guardı Euroleague’de izleyeceğimize kesin gözle bakıyorum. Bu takım kim olacak şuanda tahmin etmek güç ancak CSKA bu transferi tamamlarsa tekrar Final Four adayları arasına girecektir. Şuanki kadrosu kaliteli isimlerden oluşuyor olsa da halen bir yıldız transferi yapmadılar ve bu onlar için oldukça kritik, belirleyici bir hamle olacaktır. Maccabi ise bu transferi gerçekleştirirse güçlü bir play-off adayı olacaktır ancak Final Four için ellerindeki kadro yeterli değil, sadece Delaney ile olmaz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …