Güncel Haberler

Bandırma İhtisas’ın Yeni Skoreri: Omar Prewitt

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Bandırma İhtisas, ilk takviyesini yapmaya hazırlanıyor.

Basketfaul’ün haberine göre geçtiğimiz sezon Polonya’nın Legia Warsaw takımında forma giyen Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu Omar Prewitt ile anlaştılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

2017-18 sezonunda Aris’te izlediğimiz 1994 doğumlu olan 2.01 boyundaki Prewitt, geçen sezon Polonya Ligi’nde ise 18.3 sayı, 6.1 ribaund, 2.5 asist gibi önemli istatistiklere imza atmıştı.

Prewitt oyunun her bölgesinde skoru koklayan ama buna karşın bencil de olmayan, basketbol IQ’su yüksek bir kanat oyuncusu. Dış şutları elbette etkili ama potadan uzak kalıp fiziksel temastan da kaçmıyor, aksine her iki pota altında da savaşçı kimliğiyle ribaundlara da önemli katkı veriyor. Savunmada da çalışkan bir isim. Seviye olarak Polonya Ligi Avrupa basketbolunun lokomotifi olan ülke liglerinin altında elbette. Ama Prewitt mevcut yetenekleri ile ligimizde ve Şampiyonlar Ligi’nde takımına iyi katkı verebilecek, düzen gün karakterli ve uyumlu bir yabancı. Bandırma İhtisas bütçe ve hedefleri doğrultusunda bence gayet doğru bir hamle yaptı ve mantıklı bir risk aldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …