Güncel Haberler

Parakhouski Rus Ekiplerinin Gözdesi

Geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas‘da forma giyen Belaruslu tecrübeli uzun Artisom Parakhouski Rus ekiplerinin ana hedeflerinden biri haline gelmiş durumda.

2.12 boyunda olan 1987 doğumlu tecrübeli uzun ile Lokomotiv Kuban, eski takımı Unics Kazan ve Euroleague’in yeni takımlarından Zenit ilgileniyor.

Parakhouski Rytas formas ile geçtiğimiz sezon Eurocup’da 8 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 13.8 sayı, 7.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Güçlü fiziği ve alçak posttaki etkinliği ile halen hem Eurocup hem de Euroleague’de etkili olabilecek bir uzun. Özellikle günümüzde sırtı dönük üretebilen sayısı azken Belaruslu uzunun değeri bir kat daha artıyor. Savunmada da güçlü vücudu ile rakiplerini karşılayıp blokları ile çemberi de koruyan bir pivot. Yarı saha basketbolunu tercih eden takımlar için önemli bir parça olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …