Güncel Haberler

U20 (Ümitler) Avrupa Şampiyonası’nda İzlemeniz Gereken 5 Oyuncu

Son şampiyon İsrail’in ev sahipliği yapacağı ve Türkiye’nin de yer alacağı 2019 U20 Avrupa Şampiyonası 13 Temmuz’da başlıyor.

Deni Avdija (İsrail)

Her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen Avdija geçen sene, henüz 17 yaşında olmasına rağmen, Almanya’da düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’dan İsrail’in şampiyonluğa ulaşmasında önemli etkenlerden biri olmuş, 12.7 sayı, 6.4 ribaund, 1.1 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermiş ve MVP seçilen takım arkadaşı Yovel Zoosman ile birlikte turnuvanın en iyi beşine seçilmişlerdi. Artık 18 yaşında olan Avdija sezonu Maccabi Tel Aviv’in A takımında geçirdi. İsrail liginde 32 maçta ortalama 9 dakika süre alırken 2.9 sayı, 1.6 ribaund istatistikleri sergilemişti. Ayrıca A milli takımla beraber 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde de yer almış ve 2 maçta 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile mücadele etmişti. Avdija artık bir yaş daha tecrübeli ve üstünde daha çok baskı olacak, ev sahibinin en güvendiği isim konumunda. Top Avdija’da olduğu sürece de İsrail’in turnuvadaki şansının yükseleceğini söylemek yanlış olmaz!

Georgios Kalaitzakis (Yunanistan)

Yunanistan’ın rakipleri Kalaitzakis ikizlerini ayırt etmekte epey zorlanacaklar. İki oyuncu da geçen yaz U20 turnuvasında sıradan oyuncularken artık takımlarının en önemli kozları olarak dönüyorlar bu turnuvaya, özellikle forvet Georgios, geçen sezon Pantahinaikos A takımında iyi süreler aldı. 8 dakikada 3.6 sayı üretmişti. Georgios geçen yazki U20 turnuvasında 10.3 sayı, 2.1 ribaund, 2.6 asist, 1.0 topçalma ile mücadele etmişti. Yunanistan şimdi onun liderliğinde 2017’den sonra tekrar şampiyonluk hayalleri kuruyor.

Philipp Herkenhoff (Almanya)

Almanya geçen yaz ülke tarihindeki en iyi U20 turnuva sonucuna ulaşmış ve üçüncü olmuştu. Şimdi tekrar podyuma çıkabilmek için umutlanmalarının nedeni ise forvet Herkenhoff, yük onun omularında olacak. Geçen yaz milli takımlarda forma giymeyen kanat oyuncusu bu turnuva ile tekrar dönüyor. Geride bıraktığımız sezon BBL’de peri masalı yazan ve yarı finale çıkan Rasta Vechta’nın bir parçası olan Herkenhoff sezonu 6.5 sayı, 3.2 ribaund ile tamamlamıştı. Ama asıl önemli olan çeyrek finalde Brose Bamberg karşısında oynadığı 4 maçta 15.8 sayı, 7.3 ribaund gibi harika ortalamalara imza atmasıydı.

Joel Parra (İspanya)

Forvet pozisyonunda oynayan Parra alt yapılarda oldukça tecrübeli bir oyuncu İspanya adına ve 2016 yılında U16 Avrupa şampiyonluğuna ulaştıktan sonra, 2016 yılında bu kez U17 Dünya Kupası’nda 4.sıraya ulaşmıştı İspanya ile. 2017 yılında ise U18 Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’yı 2.sıraya taşırken geçen yaz ise U18 Şampiyonası’nı 12.6 sayı, 7.3 ribaund, 1.7 asist, 1.4 top çalma ile mücadele etmişti. Parra geçen yıl da Almanya’daki U20 turnuvasında yer almış ve 7.6 sayı, 6.0 ribaund ile katkı vermişti. Son 3 yılda tam 6 alt yapı şampiyonasında boy gösteren Parra, Badalona forması ile Liga Endesa tecrübesi de yaşadı bu sezon çıktığı 8 maçta.

Marko Pecarski (Sırbistan)

2019 U19 Dünya Kupası’nı 22.1 sayı ile en skorer isim olarak tamamlayan yetenekli uzun Pecarski, yanına 8.6 ribaund eklemiş olsa da Sırbistan’ı ancak 7. yapabilmişti. Pecarski aynı zamanda Sırbistan’ın 2017 ve 2018 yıllarında üst üste U18 kategorisinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasını sağlamıştı. Şimdi U20 seviyesinde takımını 2015’de gelen şampiyonluktan sonra ilk kez yarı finale taşımaya çalışacak. Sırbistan Ligi’nde Paritzan A takımı ile boy gösteren ve 6.4 sayı, 3.9 ribaund ile katkı veren Pecarski, Adriyatik Lig’de ise 2.1 sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Diğer izlenmesi gereken isimler:

Mert Akay-Türkiye, Aleksander Balcerowski-Polonya, Sergi Martinez-İspanya, Nikola Miskovic-Sırbistan, Joshua Obiesie-Almanya, Yves Pons-Fransa, Ignas Sargiunas-Litvanya, Tomer Levinson-İsrail, Nikola Zizic-Karadağ.

Kaynak: FIBA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …