Güncel Haberler

Rodriguez Yarışına Yeni Bir Oyuncu Daha Katıldı!

Geçtiğimiz günlerde sizlere temsilcimiz Anadolu Efes’in de serbest kalan Sergio Rodriguez‘i kadrosuna katmayı düşünebileceğini iletmiştim. Son gelen haberlere göre yıldız guarda bir Euroleage takımı daha talip oldu.

Hali hazırda Unicaja Malaga ve 2 Euroleague takımı, Valencia ile Olimpia Milano onunla ilgileniyordu, artık Kirolbet Baskonia da devreye girmiş durumda.

Oyun kurucu rotasyonunda Vildoza ile Granger’ı tutan ve Huertas ile yollarını ayıran Baskonia yıldız guardı kadroya katara 1 numara defterini kapatmak istiyor. Granger’ın sürekli yaşadığı sakatlık problemleri de göz önüne alınınca Rodriguez’in bu rotasyon da 20 dakikalara kadar süre alması beklenebilir. Bu da onun teklife sıcak bakması için sebeplerden biri olacaktır.

33 yaşında olan 1.91 boyundaki Rodriguez Euroleague sezonunu 10.2 sayı, %39.2 3sayı, 1.5 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile tamamlamıştı. CSKA’da De Colo ve Higgins gibi yıldızların da varlığı nedeniyle süreleri kısıtlanmıştı biraz. Baskonia’nın tempoyu seven sisteminde CSKA’daki gibi rahat hareket edeceğini ve koç Perasovic’in ona sonsuz kredi vereceğini düşünüyorum. Shengelia ve Eric gibi atlet uzunları iyi besleyeceği gibi Shields ve Garino gibi daha çok yaratıcı değil bitirici rolünde olan kanat oyuncularının da verimini arttıracaktır yaptığı servislerle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …