Güncel Haberler

Bahçeşehir Yeni Guardını Rusya’da Buldu!

Geçtiğimiz sezon Colom liderliğinde Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘ne renk katan Bahçeşehir Koleji yeni sezon öncesi daha akıllı ve doğru hamlelerle çıtayı biraz daha yükseltip play-off yarışına dahil olmak istiyor.

Slaughter dışında tüm yabancıları ile yollarını ayıran İstanbul ekibi pota altına Avusturalyalı uzun Mathiang eklemesini yaptıktan sonra 1 numara için de oldukça dikkate değer bir isimi kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sezonu Avtodor‘da geçiren Birleşik Amerikalı guard Trae Golden ile anlaştılar, yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.88 boyunda olan 1991 doğumlu Golden geçtiğimiz sezon FIBA Europe Cup’da 14 maçta 18.3 sayı, %50.0 3sayı, 3.0 ribaund, 5.9 asist ve VTB Lig’de ise 26 maçta 18.5 sayı, %39.8 3sayı, 2.9 ribaund, 8.3 asist gibi dikkat çekici istatistiklerle mücadele etmişti.

İstatistiklerinden de anlayacağınız üzere Golden özel bir oyuncu ve ligimizde önümüzdeki sezon sayı kralı olabilecek potansiyele sahip. Ayrıca sadece skorer özellikleri ile değil asist yönüyle de takıma değer katan önemli bir organizatör. Oyun tarzı Bahçeşehir’e benzeyen, temponun genelde yüksek olduğu Avtodor’da tam saha basketbolunda takım arkadaşlarını çok iyi organize eden, doğru şut-pas tercihleri ile onları da sürekli devrede tutan bir oyun kurucu oldu. Yarı sahada ise ikili oyunlarda uzunları beslemeyi seviyor, Slaughter ile Mathiang’ın ona bol bol yemek ısmarlayacaklarını düşünüyorum 🙂 Golden her şekilde skor üretebilen bir hücum silahı ama asıl önemli opsiyonu sürati ve dengesiyle sürekli potaya gitmeyi tercih etmesi, müthiş bir delici, onu ligimizde izlemek gerçekten büyük keyif olacak, merakla bekliyorum. Tabi savunmasının ortalamanın altında olduğunu ve oyunun bu alanında pek de vakit geçirmeyi sevmediğini tahmin ediyorsunuzdur herhalde 😉

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …