Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe NBA Patentli Uzun ile İlgileniyor!

4 numaraya kesin ve belki 5 numaraya da bir takviye yapması beklenen Fenerbahçe Beko‘da gündeme yeni gelen isim bu kez NBA patentli bir uzun.

Sarı lacivertliler ile daha önce forvet pozisyonu içn Kuzminskas ve Simanic de anılmıştı. Şimdi ise Sportando’nun haberine göre gündemde 29 yaşında olan 2.01 boyundaki tecrübeli forvet Quincy Acy var.

2012 dratında 2.tur 37.sırada Toronto Raptors tarafından seçilen Acy, sezona Phonenix Suns’da başladı ve 10 maçta ortalama 12.1 dakika görev alırken sadece 1.7 sayı, 2.5 ribaund ile katkı verdi. Sonrasında kısa bir G-League yapıp ardından da 25 Mart’ta Çin ekibi Shenzen ile sadece 1 maça çıktı ve sezonun kalanında herhangi bir takımda forma giymedi. NBA kariyerinde 7 yıl boyunda toplam 337 maça çıkarken 4.9 sayı, 3.5 ribaund ile katkı vermişti.

Öncelikle Acy 2.01 boyunda olsa da aslında 4-5 numara arasına sıkışmış bir oyuncu, çünkü dış şut tehditi orta seviyede, son yıllarda istikrarsız hale geldi ve daha çok alçak postta fiziksel oyunu seven bir isim. Çabuk sıçraması ve patlayıcılığı ile tam bir smaç makinası, potadan uzaklaştıkça da etkisi düşüyor. Zaman zaman “ekstra” boyutlara çıkardığı sert ve temasa dayalı oyunuyla rakip uzunlar için başbelası niteliğinde. Ancak bu sertlik anlayışını zaman zaman kontrol edemediği de bir gerçek (bkz. video 1). Her iki pota altında da ribaundlar için, daha doğrusu her top için sonuna kadar savaşan bir uzun. Geçtiğimiz sezonu çok az maç yaparak geçirmesi ve mental olarak da zaman zaman kontrolsüz davranışlarda bulunması onu pek de aranan bir isim yapmıyor artık. Evet ribaundlar ve fiziksel oyun konusunda sarı lacivertlilere güç katabilir belki ama Euroleague seviyesinde faul problemine erken girmesi oldukça yüksel ihtimal… Maalesef bu transfer gerçekleşirse tıpkı Jason Thompson hamlesi gibi yanlış bir hareket olacağını rahatlıkla söyleyebilirim…

VİDEO-1 :

VİDEO-2:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …