Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris Perez Hamlesini Duyurdu!

Fenerbahçe Beko ile Westermann’ın ayrılığı konusunda anlaşan Zalgiris Kaunas, Fransız guardın yerini doldurmakta da gecikmedi.

Banvit (Bandırma İhtisas) çok iyi bir sezon geçiren Meksikalı guard Alex Perez sizlere daha önce ilettiğim üzere Galatasaray ile anlaşmak üzereydi. Ancak Westermann’ı Fenerbahçe’ye gönderecek olan Zalgiris Meksikalı için devreye girip transferi bitirdi. Kontrat 3 yıllık (1+1+1) olacak.

1993 doğumlu olan 1.91 boyundaki Meksikalı oyun kurucu geçen sezon BSL’de 32 dk, 14.9 sayı, 2.8 ribaund, 5.6 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 30 dakika, 12.8 sayı, %38.2 3sayı, 3.4 ribaund, 5.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Sürati, etkili dış şutları ve ikili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici olarak sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Genç oyunculardan kurulu Banvit’e de çok iyi liderlik eden Perez’in koç Jasikevicius’un kanatları altında gelişimini ivmelendireceğini ve Euroleague seviyesinde alternatif guard olarak iyi iş çıkarabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …