Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe’den Fransız 3 Numara Hamlesi Gelebilir!

Lauvergne, De Colo ve Westermann hamlelerinden sonra sarı lacivertliler bu kez de 3 numaraya bir Fransız hamlesi daha yapmaya hazırlanıyor!

Westermann isminin netleşmenin ardından taraflı tarafsız tüm basketbol severler bu hamlenin de Fenerbahçe‘nin kısa savunması ve delici oyuncu eksiklerini gidermeyeceği konusunda hem fikirdi. Bu noktada beklentileri karşılayacak bir kanat oyuncusunu gündeme almış durumdalar.

Zalgiris Kaunas’daki çıkışının ardından geçtiğimiz yaz Olympiakos‘un yolunu tutan Fransız forvet Axel Toupane‘dan bahsediyorum. Euroleague’de 26 maçta görev alırken 4.8 sayı, 1.2 ribaund istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı. 2.01 boyunda olan 1992 doğumlu forvet koç Blatt’ın sisteminde kendisine bir türlü yer bulamamıştı. Aslında dış şut tehditi, atletizmi, deliciliği ve savunmadaki enerjik performansı ile etkili bir kanat oyuncusunun vaadedebileceği her özelliğe sahip.

1, 2, 3 numaraları savunabilmesi ve deliciliği Fenerbahçe açısından çok önemli eksikleri kapatabileceği anlamına geliyor. Özellikle De Colo ve Sloukas sahadayken arka alan savunmasının ne kadar yumuşayacağını düşündüğümüzde Kalinic ile beraber onun varlığı anahtar olabilir. Toupane’ın asıl yeri 3 numara ama zaman zaman uzun beşlerde 2 numaraya da kayabilir. Koç Obradovic’in kanatları altında mental olarak kendini geliştirip toplu oyununu da ilerletebilirse özel bir oyuncunun doğuşunu izleriz.

Tabi halen herkes merakla Melli yerine transfer edilecek ve koç Obradovic’in sisteminde Bjelica’dan bu yana hep en önemli pozisyonlardan biri olan yeni 4 numarayı bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2XmIsHoXIpE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …