Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka’ya Fransız Forvet!

Koç Sarıca’yı göreve getirerek yeniden yapılanma sürecine giren Pınar Karşıyaka pota altına önemli bir hamle yapmak üzere!

Morgan hamlesini yakında açıklaması beklenen ve milli uzun Semih ile de görüşmeleri sona getiren Kaf-kaf pota altına önemli bir transfer daha yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezon İtalyan ekibi Virtus Bologna ile Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşan Fransız 4 numara Amath M’Baye ile büyük ölçüde anlaştılar, yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1989 doğumlu ve 2.06 m boyundaki Fransız 4 numara bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olan Virtus Bologna’da 11.4 sayı, 3.7 ribaund, 1.2 asistlik katkı yaptı.

Profesyonel kariyerine Japonya’nın Mitsubishi Diamond Dolphins takımında başlayan M’Baye daha sonra New Basket Brindisi ve Olimpia Milano’da da oynamıştı.

Atletik özellikleri ile her iki pota altında da takımına yardımcı olan Fransız uzun, hem sırtı dönük hem de yüzü dönük silahlara sahip, tam sahada da etkili olan mobil bir 4 numara. Ayrıca etkili bir orta mesafe şutu olması ve topu yere vurabilmesi onu değerli kılan özelliklerden bir kaçı. Savaşçı ve agresif oyun tarzı artı patlayıcı özellikleri ile ateşli Karşıyaka taraftarının oldukça hoşuna gidecek bir hamle olur. Yardım savunmasında yaşadığı konsantrasyon sorunları ve orta mesafe şutuna fazla güvenmesi başlıca eksileri diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …