Güncel Haberler

RESMİ: Lokomotiv Kuban 2 Önemli İsimle Yollarını Ayırdı

Eurocup‘ın iddialı takımlarından biri olan Lokomotiv Kuban, yeni sezon kadrosundaki yapılanmalar ışığında 2 önemli isimle yollarını ayırdığını açıkladı.

Ülkemizde oynamış olan 2 potansiyelli isim, eski Sakaryalı Moustapha Fall ile eski Karşıyakalı Mateusz Ponitka artık serbest kalmış durumdalar.

Aslında iki isim de büyük umutlarla gelmişti Rus ekibine ancak Fall sakatlıkların da etkisiyle fazla süre alamazken Ponitka ise beklentilerin çok altında kaldı, NBA potansiyeli olan ve Euroleague kontratı kapması beklenirken Eurocup seviyesinde bile artık bir bench oyuncusuna dönüşmüş durumda.

2.18 boyunda olan 1992 doğumlu Fransız uzun Fall, Eurocup’da 10 maçta görev alırken ortalama 11.6 dakika süre alabilmiş ve 5.6 sayı, 2.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. VTB’de ise 18 maçta 16.2 dakika süre alırken 7.9 sayı, 4.6 ribaund, 1.3 asist ile mücadele etmişti.

1.98 boyunda olan 1993 doğumlu Polonyalı forvet Ponitka ise, Eurocup’da 18 maçta ortalama 24.5 dakika süre alırken 9.6 sayı, 4.8 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. VTB’de ise 29 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 9.4 sayı, 4.7 ribaund, 2.0 asist ile mücadele etmişti.

İki oyuncu da Eurocup ve Şampiyonlar Ligi seviyesinde halen değer katabilecek isimler. Türk Telekom, Darüşşafaka, Galatasaray, Beşiktaş, Tofaş, Banvit gibi ekiplerimiz mutlaka listelerine almalılar. Fall biraz kullanılması zor bir uzun, riske girmek gerekebilir. Ama Ponitka bu seviyeler için halen kritik bir isim, umarım kaçan balık olmaz…

https://www.youtube.com/watch?v=NlpdI-Q5urs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …