Güncel Haberler

Koç Ataman Anadolu Efes’in Transfer Çalışmaları Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi şampiyonu Anadolu Efes‘in yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hakkında koç Ergin Ataman CNN Türk’e açıklamalarda bulundu.

Koç Ataman’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Fenerbahçe yöneticileri o kadar sert ifadeler kullandılar ki benim için, ben de basın toplantılarında gelen sorulara cevap verdim. Ben onlara karşı basın toplantısı düzenlemedim, gazeteci arkadaşların sorularına kısa ve net cevaplar vermek istedim.

-CSKA maçının 38 dakikasında bu terbiyesizlikleri yapan sadece 100-150 kişilik bir gruptu. Çoğu bizi desteklemişti. Maçın sonunda bizimle alay etmeleri, benim tepki vermeme sebep oldu. Keşke o tepkiyi vermeseydim derken, o kişilere bazen de iyi yapmışım diyorum.

-Halen görüyorum bazı gazetelerde çirkin ithamlar var. Benim 2008 yılında iki oyuncuma doping yaptırdığım yönünde haber çıkmış. Ben doping yaptırsam ceza alırdım veya kulübüm ceza alırdı. Bu tip demeçler, bu gazetecilerin formayla saldırması sonucu bu ortam oluştu.

-Ben Shane Larkin‘in kalacağını düşünüyorum. Larkin, Avrupa’da oynarsa Efes’te oynamaya devam eder. Ama NBA’den çok büyük bir teklif alırsa o zaman gider. Biz de 31 Temmuz’a kadar ona izin verdik ve bekleyecek ama burada oynamaktan gerçekten çok mutlu.

-Cedi Osman ve Dario Saric önemli pozisyondalar NBA’de. Bir tek Furkan Korkmaz‘ın Avrupa’ya dönme ihtimalinden bahsediliyor ve biz de takip ediyoruz. Ama burada şartlar önemli. Ben de isterim Furkan’ın yuvasına dönmesini ama tüm bunlar şartlar uygun olursa olur.

-Takımdan şu an ayrılan sadece Motum oldu. Biz de sadece o pozisyona bir oyuncu arayışı içerisindeyiz. Mesela Derrick Williams var Bayern’den. Bunun dışında Maccabi’den Angelo Caloiaro var. NBA G League’de oynayan 1-2 oyuncu var. İsim vermeyeyim, fiyatı iki katına çıkar.

Derrick Williams ile ilgileniyoruz ama o da bir süre bekleyeceğini söyledi NBA ile alakalı olarak. O nedenle zaman içerisinde göreceğiz ama sadece 1 oyuncu transfer edeceğiz çünkü takımın tamamını aynı tutmak istiyoruz. Herkesin rolü belli, dalgalanma istemiyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …