Güncel Haberler

ASVEL 19.kez Şampiyonluğa Ulaştı

Fransa JeepElite Pro A final serisi 5. ve son maçında ev sahibi ASVEL Villeurbanne ezeli rakibi AS Monaco karşısında geriden gelerek 66-55 kazandı ve 19. şampiyonluğuna ulaştı.

İlk çeyreği 19-17 Asvel önde tamamladıktan sonra ikinci çeyreğe savunmada vidaları sıkarak başlayan Monaco, 8-1’lik seri ile devreye 35-27 önde girmeyi başardı. Ancak devre Asvel’e yaradı ve üçüncü çeyreği 24-6 ile domine eden ev sahibi son çeyreğe 51-41 önde girmeyi başardı ki maç sonuna kadar da farkı koruyarak galibiyete ve şampiyonluğa ulaştılar.

Asvel’de Miro Bilan ve A.J. Slaughter 11’er sayıyla ön plana çıkarken, Charles Kahudi 9 sayı, 11 ribaund ile etkili oldu. Monaco’da ise Dee Bost ve Lazeric Jones 13’er sayı ile mücadele ettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …