Güncel Haberler

Stefan Jovic hem NBA hem Euroleague Takımlarının Radarında

Bayern Munich ile sözleşmesi sona eren Sırp guard Stefan Jovic hem Euroleague hem de NBA takımlarının radarında yer alan bir isim.

Sırbistan basınına göre NBA takımlarından Houston Rockets yedek guard olarak onu kadroya katmayı istiyor.

Bayern Munich de yıldız oyun kurucusunu kaybetmek istemiyor ve tarafların Temmuz öncesi masaya oturması bekleniyor. Diğer taraftan Maccabi Tel Aviv de Sırbistan milli takımının formasını giyen Jovic ile yakından ilgileniyor. Euroleague’e yeniden dönen eski takımı Kızıl Yıldız da Jovic ile ilgileniyor hatta 2 yıllık bir kontrat teklifinde bulundular ama Sırp oyuncunun ülkesine dönmek istemediği ve bu teklife sıcak bakmadığı gelen haberler arasında.

EuroLeague kariyerindeki en verimli sezonunu geçiren Sırp oyuncu, 23 maçta 8.3 sayı, 4.6 asist ve 2.4 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

Her ne kadar şuan için devrede olmasalar da Fenerbahçe’nin Jovic için hamle yapmasını umuyorum. Sloukas takım da kalsa bile bir guarda daha ihtiyaçları olduğu bir gerçek. Diğer taraftan De Colo ismi geçse de pek gerçekçi değil, Fransız guardın NBA’den bir kontrat bulacağını bulamasa da Real Madrid’e daha yakın olduğu biliniyor. Bu noktada Jovic’in Sırp olması, güçlü fiziği, savunmadaki direnci ve çalışkanlığı, ikili oyunlardaki organizasyon becerisi ve deliciliği ile koç Obradovic’in istediği türden bir guard olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …