Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes Tolga Geçim’i Açıkladı

Yine ilk kez sitemizden okumuş olduğunuz bir transfer daha resmileşti. Anadolu Efes ilk dış transferini yaptı ve milli oyuncu Tolga Geçim ile 1+1 yıllık kontrat imzalandığını açıkladı.

2, 3, 4 hatta zaman zaman 1 numarada da göre alabilen Tolga, olgun basketbolu ve zekası ile her geçen gün gelişimini sürdüren çok değerli bir parça kuşkusuz. Ancak Buğrahan, Sertaç ve Metecan’ın kendi takımlarında sergiledikleri verimli performanslar sonrası Anadou Efes’de aldıkları sınırlı süreleri ve ne kadar düşüş yaşadıklarını hatırlayınca ülke basketbolu adına Tolga’nın Türk Telekom, Galatasaray, Darüşşafaka Tekfen, Beşiktaş, Tofaş, Türk Telekom gibi bir alt kademe takımlara giderek gelişimini Eurocup ya da Şampiyonlar Ligi seviyesinde sürdürmesini tercih ederdim… Umarım Tolga gelişimini sürdürüp koç Ataman’dan özellikle Euroleague sahnesinde süre kapabilir.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

1996 doğumlu oyuncu 2.05 metre boyunda ve kısa forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Basketbola Adana Çınarspor’da başlayan Tolga Geçim, 2008 yılında Banvit altyapısına katıldı. 2014 yazında Banvit A Takımı’na yükselen Geçim, 2018-19 sezonu sonuna kadar burada forma giydi.

2014 yılında Konya’da düzenlenen U18 Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası’nda, millî takımımız ile altın madalya sevinci yaşayan Tolga Geçim, turnuvada maç başına 7,9 sayı, 3,4 ribaunt ve 3,6 asist ortalamaları ile mücadele etti. Final maçında genç millilerimizin Sırbistan’ı 85-68 yenerek altın madalyaya uzandığı karşılaşmada Geçim, 18 sayı kaydederek sahanın en skorer oyuncusu oldu. Başarılı oyuncu, İtalya’da 2015 yılında düzenlenen U20 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası’nda ise milli takımımız ile üçüncülük kürsüsüne çıktı. Geçim, 2016 yılında Finlandiya’da düzenlenen U20 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası’nda ise Ümit Milli Takım ile bronz madalya kazandı.

Geçtiğimiz sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 25 maçta forma giyen başarılı oyuncu, 23:49 dakika ortalama süre alarak maç başına 8,1 sayı, 3,2 ribaunt ve 3,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Banvit forması ile geçtiğimiz sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde dokuz maçta 24,1 dakika ortalama süre alan Tolga Geçim, maç başına 6,3 sayı, 2,2 ribaunt ve 5,1 asist ortalamaları yakaladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …