Güncel Haberler

Senegalli Uzun ile Euroleague Takımları İlgileniyor

Geçtiğimiz günlerde Unics Kazan tarafından serbest bırakılan Senegalli uzun Maurice Ndour özellikle Liga Endesa temsilcisi olan Euroleague takımlarının ilgisini toplamış durumda.

Profesyonel kariyerine 2015-16 sezonunda Real Madrid’de başlayan Ndour, Kotonou pasaportuna sahip olduğu için Liga Endesa’da yabancı statüsünde sayılmıyor. Bu da İspanyol ekiplerinin ona ilgisini daha fazla arttırmış durumda. Pota altına takviye yapmak isteyen 2 takım Valencia ile Baskonia onunla ciddi şekilde ilgilenen ekiplerin başında yer alıyorlar.

2.06 boyunda olan 27 yaşındaki Sengalli uzun Unics Kazan forması ile VTB Lig’de 10.4 sayı, 5.0 ribaund ve Eurocup’da 9.6 sayı, 4.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Ndour VTB Lig’deki performansı ile sezonun en iyi savunmacısı seçilmişti.

Senegalli uzun atletizmi, ribaund sezgileri ve savunma becerileri ile aslında önemli bir silah. Ancak zaman zaman hücumda çok verimsiz kalıyor ve enerjisini kullanamıyor. Şutlarını biraz geliştirebilse ve alçak postta daha etkili olabilse Euroleague’de as uzun seviyesine çıkabilecek bir oyuncu. Ama mevcut özellikleri ile şuanda Euroleague’de alternatif uzun ya da Eurocup’da as uzun rolünde yer alabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …