Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan Ndour ile Yollarını Ayırdı

Eurocup‘da önümüzdeki sezon zirve yarışında olmak isteyen Unics Kazan, yeni sezonun kadro yapılanması esnasında bazı isimlerle de kontrat yenilemeyecek.

Bu isimlerden ilki Senegalli 4 numara Maurice Ndour oldu. Kulüpten yapılan açıklamayla kontratı sona eren tecrübeli oyuncuya teşekkür edildi.

2017-18 sezonundan bu yana Unics Kazan forması giyen 2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız sezon Eurocup’da 9.6 sayı, 4.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Ndour aynı zamanda VTB Lig’de sezonun en iyi savunmacısı seçilmiş ve süre aldığı 24 maçta 10.4 sayı, 5.0 ribaund ortalamaları ile katkı vermişti.

Senegalli uzun atletizmi, ribaund sezgileri ve savunma becerileri ile aslında önemli bir silah. Ancak zaman zaman hücumda çok verimsiz kalıyor ve enerjisini kullanamıyor. Şutlarını biraz geliştirebilse ve alçak postta daha etkili olabilse Euroleague’de as uzun seviyesine çıkabilecek bir uzun. Ama mevcut özellikleri ile şuanda Euroleague’de alternatif uzun ya da Eurocup’da as uzun rolünde yer alabilir. Euroleague’den iyi teklifler alamazsa Eurocup’da mücadele etmesi beklenen temsilcilerimiz Galatasaray, Tofaş ve Türk Telekom’un değerlendirebilecekleri bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …