Güncel Haberler

Anadolu Efes Litvanyalı Yıldızın Peşinde

Euroleague‘de final oynayan ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘ni 9 yıldan sonra tekrar kazanmayı başaran Anadolu Efes, önümüzdeki sezon kadrosunu korumak istiyor. Ama bir kaç isimle yollarını ayırıp takviye de yapacaklar.

İşte yolların ayrılacağı isimlerden biri de Motum olacak ve onun yerine forvet pozisyonunu Olimpia Milano‘dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Mindaugas Kuzminskas ile doldurmak istiyorlar. Diğer taraftan Litvanaylı forvet ile Maccabi Tel Aviv ve Unicaja Malaga da ilgileniyorlar.

29 yaşında olan 2.05 boyundaki Litvanyalı milli forvet bu sezon Euroleague sahnesinde 30 maçta da görev alırken 8.5 sayı, %46.9 3sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile takımına katkı sağlamıştı.

Lacivert beyazlıların hedefindeki ana isim aslında Bayern Munich ile harika bir sezon geçiren Derrick Williams olmuştu ama oyuncunun NBA düşünmesi olmazsa da Alman ekibinde kalma ihtimalinin yüksek olması Anadolu Efes’i B planı olan Litvanyalı’ya yöneltmiş durumda.

Kuzminskas Milano’da beklentilerin altında bir sezon geçirdi. Ne hücumda ne de savunmada istikrarlı bir görüntü veremedi. Koç Ataman’ın sisteminde şutör 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu ve nasıl parladıklarını düşündüğümüzde tıpkı Moerman gibi Kuzminskas’ın da iyi bir dönem geçirebileceğini söylemek yanlış olmaz. Üstelik Moerman’a nazaran daha iyi yere vurabilen, yüzü dönük silahları daha fazla olan bir forvet. Özetle anlaşma sağlanırsa Anadolu Efes forması ile düşüşte olan kariyerini tekrar toparlayabileceğini düşünüyorum sahip olduğu kalite ve yeteneklerle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …