Güncel Haberler

Avusturalyalı’nın Yeni Adresinin Valencia Olması Bekleniyor

Bu sezon Anadolu Efes forması ile beklentileri tam olarak karşılayamayan ve genelde rotasyonda Adrien Moerman’ın gerisinde kalan Avusturalyalı forvet Brock Motum‘un yeni adresinin Eurocup şampiyonu olan ve önümüzdeki sezon Euroleague‘de mücadele edecek olan Valencia olması bekleniyor. Taraflar 2 yıllık toplam 1.3 milyon dolarlık kontrat üzerinde anlaştılar.

Motum ile eski takımı Zalgiris Kaunas ile de ilgileniyordu ama Nigel Hayes hamlesinden sonra vazgeçtiler. Diğer taraftan Unicaja Malaga da Avusturalyalı’ya teklifini iletmişti ama Euroleague’de oynama isteği rotasını Valencia’ya çevirmesine neden oldu. Resmi açıklamanın yakında geleceği tahmin ediliyor.

28 yaşındaki solak forvet 35 Euroleague maçında görev alırken 6.5 sayı ve 1.8 ribaund ortalamaları ile mücadele etmiş ve Anadolu Efes’deki 2.sezonunda pek isteneni verememişti. Dış şut tehditi ve yüzü dönük silahları ile aslında değerli bir 4 numara Motum ancak savunmadaki zaafları onu kolay vazgeçilebilir bir oyuncu yapıyor. Bakalım Valencia’da bu zaafları onun ve takımın performansını nasıl etkileyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …