Güncel Haberler

HAKEM DEĞERLENDİRMESİ / Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko Final Serisi 7.Maç (Suat YAHYABEYOĞLU)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinin finalinde, 7. ve son maçta Anadolu Efes Sinan Erdem’de Fenerbahçe Beko‘yu 89-74 yenerek seriyi 4-3 ile sonlandırdı ve kupanın sahibi oldu. Gelin birlikte bu kritik maçın hakemlerinin performanslarını değerlendirelim.

İstatistikler / HakemlerEmin MoğulkoçZafer YılmazKaan Büyükçil
Fizik ve kondüsyon608585
Kararlarda standart uygulama808060
İşaretler ve seremoni808065
Hakem mekaniği808570
Arkadaşları ile eşgüdüm808570
İhlal değerlendirmeleri657055
Faul değerlendirmeleri606540
Maçın kontrolü909040
Ortalama74.479.460.0

MERAKLISINA

*Yedek kırmızı 11 Kırmızı 3 le değişir ve oyuna girer.Oyun saati çalışmadan hakemler Kırmızı 8 de kanama tespit ederler ve değişmesini isterler.Kırmızı koç kırmızı 3 ü tekrar oyuna girmesi için masaya gönderir.Karar ve uygulama,oyun saati çalışmadığı için Kırmızı 3 tekrar oyuna giremez.

*Yukarıdaki durumda kırmızı takımda beş faul,diskalifiye ve sakatlık gibi nedenlerle 3 numaradan başka oyuncu yok ise ,tekrar.oyuna girmesine izin verilir.

*Kırmızı 11 üç atış hakkı kazanmıştır.İkinci atıştan sonra hakemler boynunda kanama tespit ederler ve değişmesine karar verilir.Beyaz takım da bir oyuncu değiştirir.Kırmızı 11 in yerine giren oyuncu son atışı kullanır.

*Hakemler ilk çeyreğin bitiminde atılan sayının 2 veya 3 olduğunu tespit etmek için IRS kullanmaya karar verir.Çeyrek arası hakemlerin IRS incelemesi sonunda başlar ve süre görevlisi iki dakikayı tutar.

*Kırmızı takım beş faul,sakatlık ve diskalifiye gibi nedenlerle sahada 4 kişi kalmıştır.Beyaz takım koçu da eşitlik adına oyuna 4 kişiyle devam etmek ister .Karar ve uygulama oynayacak durumda ve kriterde 5 oyuncu bulunduğu her durumda takımlar sahada 5 oyuncuyla oyuna devam ederler.

*Maç öncesi ısınma sırasında Beyaz 33 Kırmızı 22 ye küfür eder ve teknik faulle cezalandırılır.Kırmızı koç 99 no lu oyuncunun bir atışı kullanacağını bildirir.Ancak oyuna başlayacak ilk beş te bu oyuncu işaretlenmemiştir.Karar ve uygulama,Kırmızı takımın oyuna başlayacak ilk beş oyuncusundan birisi tek atış kullanır,oyun hava atışıyla başlar.

*Kırmızı 33 Beyaz 42 ye faul yapar,aynı anda Kırmızı 22 atış halindedir ve 2 sayı yapar.Karar ve uygulama,faul çalındığı an top ölür.Sayı geçersizdir.Beyaz takım ,Kırmızı takımın bu çeyrekteki takım faul sayısına bakılmaksızın,faulün yapıldığı en yakın sınır çizgisi dışından topu oyuna sokar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mijatovic, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Tofaş karşısında zorlansa da son nefeste 93-95’lik skorla …