Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi 2019-20 Sezonunda Yer Alacak Takımlar Açıklandı

Son 2 sezonda büyük bir çıkış gösteren ve ekonomik olarak Eurocup’ın üstüne çıkmayı başaran FIBA Şampiyonlar Ligi 2019-20 sezonunda bünyesinde yer alacak takımları açıkladı.

Sizlere daha önce açıkladığım gibi ülkemizden Banvit, Beşiktaş Sompo Japan, Gaziantep ve Türk Telekom önümüdeki sezon turnuvada yer alacaklar.

Turnuvada Belçika’dan 1, Çekya’dan 1, İspanya’dan 3, Fransa’dan 3, Almanya’dan 2, Yunanistan’dan 3, İsrail’den 2, İtalya’dan 2, Letonya’dan 1, Litvanya’dan 1 ve Polonya’dan 1 takım yer alacaklar.

Kura çekimi 4 Temmuz’da yapılacak. Ön eleme maçları 17 Eylül’de, normal sezon grup maçları ise 8 Ekim’de başlayacak. Aşağıda belirttiğim 24 takım normal sezon gruplarına direkt katılacak. 4 temsilcimiz de normal sezon gruplarında direkt yer alacaklar.

8 takım ise 2.tur elemelerine direkt katılacak; Lietkabelis (LİT), Nizhny Novgorod (RUS), Openjobmetis Varese (ITA), Polski Cukier Torun (POL), San Pablo Burgos (İSP), Telekom Baskets Bonn (ALM), Telenet Giants Antwerp (BEL), Ventspils (LET).

16 takım ise mücadeleye ilk tur elemelerinden başlayacaklar; Bakken Bears (DEN), Balkan Botevgrad (BUL), CSM CSU Oradea (ROM), Donar Groningen (HOL), Fribourg Olympic (İSV), Macaristan şampiyonu, Inter Bratislava (SVK), Kapfenberg Bulls (AUT), Karhu Basket Kauhajoki (FIN), Keravnos (KIB), Kyiv-Basket (UKR), Legia Warszawa (POL), Mornar Bar (KAR), Södertälje Kings (İSVE), Tsmoki-Minsk (BLR), Z-Mobile Prishtina (KOS).

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …