Güncel Haberler

Bu Kez de Barcelona Son Topta Kazandı

İspanya Liga Endesa final serisi 3.maçında Barcelona tamam mı devam mı baskısı altında Real Madrid karşısında evinde verdiği mücadelede çift haneli farklardan geri gelerek son topta 78-77 kazanarak seriye 2-1 ile tutunmayı başardı.

İlk çeyreği Barcelona 19-18 önde tamamlamış olsa da ikinci çeyrekte misafir takım 9-0’lık seri ile kontrolü ele aldı ve devreye 40-34 üstünlükle girdiler. Üçüncü çeyrekte ise farkı biraz daha açarak 11 sayıya kadar çıkardılar.

Bitime 2:30 dakika kala Real 77-71 öndeydi ama Barça Kuric’in üçlüğü ile başlayan 7-0’lık bir seri yakalayarak geri gelip öne geçti. Son top Real’e kalmıştı ve yeterli süreleri de vardı ama pota altında yakaladıkları 2 fırsatı da değerlendiremediler ve 1 sayı farkla kaybettiler.

Barça cephesinde Thomas Heurtel 21 sayı farkla galibiyeti getiren isim olurken, Chris Singleton 12 ve Ante Tomic de 11 sayı ile onun en büyük yardımcıları oldular.

Real’de ise Trey Thompkins ile Facundo Campazzo 18’er sayı ile takımlarını sırtladılar, Rudy Fernandez de 12 sayı ile onlara eşlik etti ama bu performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Zalgiris Engelini Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı fazla terlemeden 91-73 …