Güncel Haberler

HAKEM DEĞERLENDİRMESİ / Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes Final Serisi 6. Maç

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisi 6. maçında Fenerbahçe Beko kendi sahasında hata yapmadı ve Anadolu Efes‘i farklı yenerek seriyi 7. ve son maça uzatmayı başardı. Peki bu maçın hakemleri nasıldı, gelin birlikte bakalım.

İstatistikler
Hakemler
Aytuğ EktiZiya ÖzorhonSinan İşgüder
Fizik ve kondüsyon6510095
Kararlarda standart uygulama654565
İşaretler ve seremoni657585
Hakem mekaniği657585
Arkadaşları ile eşgüdüm705580
İhlal değerlendirmeleri654055
Faul değerlendirmeleri554070
Maçın kontrolü904055
Ortalama67.558.173.8

MERAKLISINA

  • 4. Çeyrek oyun saati 1.33 gösterir ve Yeşil 44 topu sınır çizgisi dışından topu oyuna sokma hakkı kazanır.Uygulama,durumu yöneten hakem illegal sınır çizgisi geçiş işaretini gösterir ve topu oyuncuya verir.
  • Yukarıdaki durumda savunma yapan Beyaz 22 elleriyle sınır çizgisini ihlal eder.Karar ve uygulama,Beyaz 22 teknik faulle cezalandırılır.Yeşil takımdan isteyen oyuncu bir atış kullanır ve Yeşil takım,teknik faulün çalındığı sınır çizgisi dışından topu oyuna sokar.Şut saati kaldığı yerden devam eder.
  • Bir ihlal sonucunda Yeşil 3 sınır çizgisi dışından topu oyuna sokmak üzere hakemden alır ve 3. saniyede yanına gelen saha dışındaki takım arkadaşı Yeşil 5 e verir.Karar ve uygulama,Yeşil takım kural ihlali yapmıştır.
  • 4. Çeyrek 1.22 de sayı yiyen Sarı takım mola kullanır ve dönüşte koç topu ön sahasından oyuna sokacağını hakemlere bildirir.Mola bitiminde Beyaz takım mola kullanır.Mola bitiminde Sarı takım, önceki kararından vazgeçip dip çizgisinden oyuna başlayacağını hakemlere bildirir.Kararve uygulama,ilk karar geçerlidir ve oyun Sarı takımın ön sahasından ve şut saati 14 göstererek başlar.
  • Ön sahasından sınır çizgisi dışından Beyaz 11 topu oyuna sokar(şut saati 07 gösterir.)Top çembere temas eder ve Beyaz 22 topu tutar.Karar ve uygulama, şut saati 14 gösterir.
  • Yukarıdaki durumda topu Kırmızı 44 tutarsa şut saati 24 gösterir.
  • Sayı yiyen Beyaz 11 topu dipten oyuna sokmaüzere ellerine alır ve savunma yapan Kırmızı 66 elleriyle dip çizgisini ihlal eder.Karar ve uygulama,Beyaz oyuncunun topu oyuna sokmak için yeni bir 5 saniyelik süresi ve sağa,sola,ileri geri sınırsız hareket etme hakkı vardır

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …