Güncel Haberler

HAKEM DEĞERLENDİRMESİ / Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko final Serisi 5.maç (Suat YAHYABEYOĞLU)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisi 5.maçında Anadolu Efes Sinan Erdem’de konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu 86-76 ile yenerken eski FIBA hakemi Suat Yahyabeyoğlu maçın hakem üçlüsüne puanlarını verdi.

İSTATİSTİKLER/HAKEMLERMehmet KeseratarEmin MoğulkoçSerdar Ünal
Fizik ve kondüsyon706095
Kararlarda standart uygulama555540
İşaretler ve seremoni657565
Hakem mekaniği303035
Arkadaşları ile eşgüdüm404040
İhlal değerlendirmeleri303030
Faul değerlendirmeleri303030
Maçın kontrolü558030
Ortalama46.950.045.6

MERAKLISINA

  • Sarı 88 1.çeyrekte teknik faul ile cezalandırılır.4. çeyrekte 5. faulünü alır ve yedek sırasına giderken teknik faul ile cezalandırılır.Karar ve uygulama, teknik faul B1olarak koça kaydedilir ve Sarı 88 diskalifiye edilmez.
  • Takım kaptanı Beyaz 44 teknik faul alır.Oyunun ilerleyen bölümünde ise koç diskalifiye edilir ve Beyaz 88 takım kaptanı koç olarak C 1 ile cezalandırılır.Karar ve uygulama,Beyaz 88 diskalifiye edilir.Yeşil takımdan isteyen oyuncu bir atış kullanır ve oyun kaldığı yerden devam eder.
  • Beyaz 11e turnike birinci adımına başladığında-atış halinde-faul yapılır.Beyaz 11 topla yürür ve top sepetten içeri girer.Karar ve uygulama,sayı geçersiz Beyaz 11 2 atış kullanır.
  • Mavi 22 takım arkadaşı 99 no yu omuzuna alır ve çembere smaç yapmasına yardım eder.Karar ve uygulama,sayı geçersiz,Sarı takım serbest atış cizgisi hizasından,sınır çizgisi dışından topu oyuna sokar,şut saati 24 gösterir.
  • Yeşil 66 topu bacakları arasında saklar ve kollarını yukarı kaldırıp rakibini aldatır.Karar ve uygulama,Yeşil 66 kural ihlali yapmıştır.
  • Yeşil takım mola ister.Mavi 2 Yeşil 4 e sportmenlik dışı faul yapar.Yeşil takıma molası verilir.Mola sırasında Yeşil 55 e teknik faul verilir.Karar ve uygulama,Mavi takımdan isteyen bir oyuncu bir atış kullanır,Yeşil 4 iki atış kullanır ve Yeşil takım ön sahadan topu oyuna sokma yerinden oyuna başlar ,şut saati 14 gösterir.
  • Hava atışına sıçrayan Mavi 44 ve Sarı 22 topa aynı anda temas eder ve dışarı çıkmasına sebep olurlar,oyunsaati 09 57 gösterir.Karar ve uygulama,hava atışı tekrarlanır ve oyun saati 09 57 gösterir.Ok dikey durumdadır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …