Güncel Haberler

RESMİ: Unicaja Malaga Eski Galatasaraylı Thompson ile Anlaştı

Önümüzdeki sezon Eurocup ve Liga Endesa‘da yarı final parolası ile koç Casimiro yönetiminde iddialı bir kadro kurmak isteyen Unicaja Malaga son olarak Zalgiris Kaunas‘da izlediğimiz tecrübeli uzun Deon Thompson‘ı kadrosuna kattı. Birleşik Amerikalı oyuncu 2 yıllık kontrata imza attı.

Daha önce Galatasaray forması da giymiş olan Cotonou pasaportuna sahip olduğu için Liga Endesa’da yerli statüstünde forma giyebiliyor.

30 yaşındaki tecrübeli uzun sezona Burgos’da başlamış ve 15 Liga Endesa maçında 12.5 sayı, 5.6 ribaund istatistikleri yakalamıştı. Sonrasında ise Ocak ayında Zalgiris Kaunas’a transfer oldu ve burada 17 Euroleague maçında 4.7 sayı, 3.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. Orta mesafe şutları ve ribaundlardaki etkinliği ile ön plana çıkan, kaliteli karaktere sahip bir uzun Thompson. Eurocup seviyesinde Malaga’ya fayda sağlayacaktır.

Thompson 2016-17 sezonunda ülkemizde Galatasaray forması da giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …