Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji Önümüzdeki Sezon İÇin Kadro Yapılanmasına Başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin yeni takımı Bahçeşehir Koleji saha içinde ve saha dışında yaptıklarıyla renk katmıştı. Önümüzdeki sezonun kadro yapılanması için de düğmeye basmış durumdalar. İlk adım olarak memnun kaldıkları yabancı oyuncuları ellerinde tutmak istiyorlar.

Öncelikle Andy Rautins, DJ White ve Manny Harris‘in kadroda kalması için çalışmalara başladılar. Slaughter ile yollar ayrıldı, Colom’un da sizlere daha önce ilettiğim üzere Valencia ile anlaşması bekleniyor.

Kadroya katılmak istenen isimler için geniş bir liste olsa da koç Dedas ve ekibinin ön plana çıkardığı isimler Tonye Jekiri, Sean Armand ve Cameron Clark. Koç Dedas’ın da Gaziantep takımında geçirdiği başarılı yılları düşününce 3 ismin de yollarının Gaziantep geçmiş olmaları hayli ilginç tabiki…

Jekiri ile yakından ilgilendiklerini zaten sizlere daha önce iletmiştim. Nijeryalı uzun Gaziantep ile harika bir sezon geçirdi ve bana göre sezonun MVP’siydi. Geçtiğimiz sezon Bahçeşehir’in pota altında yaşadığı sıkıntıları düşünürsek harika bir ekleme olacaktır.

Armand da zaten koç Dedas’ın eski öğrencisi. Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Zenit’te çok verimli olamasa da kalitesini ligimizde kanıtlamış bir skorer. Ancak Harris ve Rautins’in kaldığı bir senaryoda fazla olur, onun yerine bir oyun kurucu hamlesi yapılması gerekir.

Clark ise geçirdiği ağır ve talihsiz sakatlık sonucu Gaziantep’te oynayamamış ama Fransa liginde önemli işlere imza atmış bir isim geçmişte ki bu sezon da Le Mans forması ile hem Pro A’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde çok yönlü oyunu ile dikkatleri bir kez daha üstüne çekmişti. Transfer gerçekleşirse enerjisi ve atletizmi ile hem 3 hem de 4 numarada Bahçeşehir’in tempo basketbolunda çok verimli olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …