Güncel Haberler

Teodosic İçin İlk Ciddi Teklife Geldi!

Sırp yıldız Milos Teodosic NBA macerasında istediğini alamamış ve sezon ortasında Los Angeles Clippers tarafından serbest bırakılmıştı. Sonrasında adı eski takımı CSKA Moskova ile anılsa da bir gelişme yaşanmamış ve tecrübeli oyuncu milli takım ile 2019 FIBA Dünya Kupasına hazırlanacağını, bu sezon bir takımla anlaşmayacağını belirtmişti.

Bir çok ligde normal sezon tamamlandı ve play-off’larda da final serilerine geldik. Bu nedenle takımlar artık önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına başladılar. Özellikle Euroleague takımlarının bir çoğunda guard rotasyonunda değişiklikler olacak ve bu da Teodosic’e olan ilgiyi arttırıyor. Barcelona ve Real Madrid şuan için onunla ilgilenmiyorlar ama Rodriguez ile De Colo’yu kaybetme ihtimalinin yüksek olduğu eski takımı CSKA ona cazip bir teklif sunabilir. Diğer taraftan Anadolu Efes’in de Larkin’i kaybetmesi durumunda onun için devreye girebileceği ve Milano’nun da Wanamaker’dan sonra ikinci opsiyon olarak onu düşündüğü gelen haberler arasında.

Ancak bu ilgisi olan ya da olacak takımların hiç birinden ciddi bir teklif gelmedi henüz. Bu noktada tek teklifi yapan takım Şampiyonlar Ligi’ni zirvede tamamlayan İtalyan ekibi Virtus Bologna oldu. Sırbistan milli takımında da Teodosic ile beraber olan koç Djordjevic yönetimindeki Bologna yıldız guarda 2 yıllık toplam 2.5 milyon değerinde bir kontrat sunmuş durumunda. Teodosic’e yakın kaynaklar bu rakamın oyuncu tarafından beğenilmediğini diğer taraftan Bologna’nın Eurocup ya da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması yani Euroleague’de yer almayacak olmasının da negatif bir durum olduğunu belirtiyorlar. Sırp yıldız istediği bir teklifi şuan için alamazsa Dünya Kupası’ndan sonra piyasasının artması ile daha iyi teklifler alabileceğini düşünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Belgrad Deplasmanından Son Nefeste Çıktı

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde Virtus Bologna konuk olduğu Partizan‘ı son nefeste 75-77’lik skorla …