Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris Kaunas Forvet Hamlesini Galatasaray’dan Yaptı!

Önümüzdeki sezon takımdan ayrılması kesinleşen Aaron White’ın yerine 4 numaraya takviye yapmak isteyen Zalgiris Kaunas, sizlere daha önce ilettiğim gibi listesine tanıdık bir ismi de almıştı. İşte o isimle, geride bıraktığımız sezon Galatasaray DS forması giyen Nigel Hayes ile de 1+1 yıllık anlaşma imzaladılar ve resmi olarak duyurdular. Hayes’in bu yaz 15 Temmuz’a kadar geçerli olan NBA çıkış maddesi de bulunuyor kontratında.

2.03 metre boyunda olan 1994 doğumlu Hayes kariyerindeki ilk Avrupa sezonunda sarı kırmızılılarla 7DAYS EuroCup’da 15.7 sayı, %43.2 3sayı, 5.6 ribaund, 1.8 asist istatistikleri yakalamıştı. BSL’de ise 12.9 sayı, %41.3 3sayı, 5.4 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Her iki forvet pozisyonunu da oynayabilen Hayes, kaliteli karakteri, yaşından çok daha olgun olan oyunu ve kritik anlarda sorumluluk almakta çekinmeyen tarzı ile Galatasaray taraftarının kalbini kazanmıştı. Hem sırtı dönük hem de yüzü dönük hücum silahları olan, topu yere vurabildiği için bir çok savunmacıya karşı ters eşleşme yaratabilen Hayes, yay gerisinden de ciddi bir tehdite sahip, komple bir hücum silahı diyebiliriz onun için. Savunmada ve ribaundlarda da cool görüntüsünün aksine agresif ve çalışkan bir isim. Belki de tek söyleyebileceğimiz olumsuz nokta istikrarsızlık olur bu sezon. Gerek maç ve maç gerekse maçların içerisinde istikrarını koruyamadı Hayes. Ancak koç Jasikevicius çok iyi bir öğretmen ve Zalgiris harika bir okul. Mevcut yetenek paketi ve karakteri ile Litvanya’da bir yıldıza dönüşmesini keyifle izleyeceğimizi düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=HFcTKJka0qw&t=9s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …