Güncel Haberler

Baskonia Sırp Forvet ile İlgileniyor

Geride bıraktığımız sezon hem Euroleague hem de İspanya Liga Endesa‘da beklentileri karşılayamayan Kirolbet Baskonia transferde de şuana kadar sessiz kalan takımlar arasında yer alıyordu. Kendileri ile anılan ilk isim Murcia‘da sakatlıklardan dolayı izleyemediğimiz yetenekli Sırp forvet Dejan Todorovic.

1.97 boyunda olan 25 yaşındaki Todorovic, Sırp milli takımı ile Dünya Kupası elemelerinde 5 maçta forma giymiş ve 11.2 sayı, 3.6 ribaund, 2.6 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. Liga Endesa’da ise sadece normal sezonun son 2 maçında ortalama 4.5 dakika forma giyebilmişti.

Güçlü fiziği, atletizmi ve enerjisi ile oyunun iki alanını da oynayabilen bir forvet. Açık alanda etkinliği daha da artan Todorovic, yarı saha basketbolunda da hem dış şutları ile hem de delici özelliği ile sorumluluk alarak takımın bir ya da ikinci skor opsiyonu olabilecek kalitede. Genç yaşına rağmen Bilbao forması ile bir önceki seozn Eurocup arenasında takımının ana skor opsiyonu olup bu tecrübeyi de CV’sine eklemiş bir isim. Ancak bu özelliklerini dizinden yaşadığı ağır sakatlıktan ve tüm sezonu kaçırdıktan sonra tekrar ne kadar ortaya koyabilecek biraz kapalı kutu…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …