Güncel Haberler

FLAŞ: Messina’lı Milano’dan Fenerbahçe Atağı!

Euroleague‘in zengin kulüplerinden biri olan Olimpia Milano önümüzdeki sezon başarılı olabilmek için tekrar harekete geçti ve hem başkanlık hem koçluk göreviyle duayen basketbol adamı Ettore Messia’yı göreve getirdiler. Bu hamlenin ardından transfer piyasası için de hareketlerini belirlemeye başladılar.

İtalya temsilcisinin hedefindeki iki isim de temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu yakından ilgilendiren isimler.

İlk isim önümüzdeki sezon da sarı lacivertlilerle kontratı bulunan Gigi Datome. İtalya milli takımının da değişmez isimlerinden biri olan Datome, Kasım ayında 32 yaşına girecek ve bu sezon sakatlık problemleri de yaşadı, Fenerbahçe’yi önemli dönemlerde yanlız bıraktı. Artık ayakları yavaşladı ve şut tehditi dışında hücumdaki etkisi azaldı. Milano’dan gelecek mantıklı bir bonservis ile serbest bırakılmasının mantıklı olacağını düşünüyorum. Sloukas’ın da takımdan ayrılacak olduğunu düşündüğümüzde artık bir kan değişimi gerekiyor sarı lacivertlilerde, Final Four’da yaşanan düşüşün doymuşlukla da ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Milano’nun listesindeki diğer önemli isim ise yolu Fenerbahçe’den geçmiş ve Euroleague’de kendini kanıtlamış olan Brad Wanamaker. 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard geçen yaz sarı lacivertlilerden ayrılmış ve NBA kariyerine Boston Celtics ile başlamıştı. Ancak işler umduğu gibi gitmedi, beklentileri karşılayamadı ve şuanda serbest. Aslında adı eski takımı Fenerbahçe ile de anılıyordu özellikle Sloukas’ın ayrılması durumunda. Ancak sarı lacivertlilerden ayrılırken Udoh ya da Bogdanovic gibi bağlılık sinyalleri vermemiş, hatta koç Obradovic’in sistem basketbolunda pek de mutlu olmadığı söylenmişti. Ben de onun daha serbest daha rahat bir hücum basketbolunda etkili olacağını düşünüyorum ki koç Messina ve Milano bunu vaadeden bir ekip. Messina yönetiminde Mike James ile Brad Wanamaker’ı izlemek büyük keyif olur!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …