Güncel Haberler

Galatasaray Yeni Oyun Kurucusunu VTB’den Getirmek İstiyor

Önümüzdeki sezon için geç kalmadan transfer çalışmalarına başlamak isteyen Galatasaray Doğa Sigorta oyun kurucu hamlesi için listenin başına son olarak Nizhny Novgorod forması giyen Kendrick Perry‘i aldı.

Perry çok iyi bir sezon geçirmiş ancak Nisan ayında dizinden ameliyat olmuş ve sezonu Rus ekibinde tamamlayamamıştı.

1992 doğumlu olan 1.83 boyundaki ele avuca sığmayan Birleşik Amerikalı oyun kurucu VTB’de 18 maçta forma giyerken 16.2 sayı, 3.3 ribaund, 6.8 asist ortalamaları ile mücadele etmiş, Şampiyonlar Ligi’nde ise 21 maçta 15.0 sayı, 4.0 ribaund, 5.6 asist istatistikleri sergilemişti.

Genel anlamda çok iyi bir organizatör olan, ikili oyunları da hem yaratıcı hem de bitirici olarak çok faydalı kullanan bir guard Perry. Atletik özellikler, çabukluğu, yüksek top kontrolü ve sürati sayesinde rakip savunmaları çok zorlayan, sürekli potaya atak eden bir oyuncu. Çabukluğu ve atletik özellikleri topa da iyi baskı yapıyor. Dış şutları fazla istikrarlı olmasa da ikili oyunlarda perde altından geçilip riske atılmayacak bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Özetle lider özellikleri ve skorer kimliği ile Eurocup seviyesinde Galatasaray’ın tam aradığı oyun kurucu olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …