Güncel Haberler

Warriors Seriye Tutundu Ama Durant Tekrar Sakatlandı

NBA final serisi beşinci maçında Golden State Warriors deplasmanda konuk olduğu Toronto Raptors karşısında uzun süre önde götürdüğü ancak son çeyrekte geriye düştüğü mücadeleyi üçlüklerle geri çevirip 106-105 kazanmayı bildi.

Maçın ilk 3 çeyreğinde farkı 5-6 sayılarda tutarak önde kalmayı başaran Warriors, hem Durant hem de Looney’nin sakatlanması ile boyalı alanı korumakta zorlandı ve son çeyrekte Raptors’ın geri gelip öne geçmesine engel olamadı. Cevap ise Curry ve Thompson’ın üçlükleri ile geldi, Splash Brothers sahneye çıkarak takımlarını son çeyrekte sırtladılar ve kritik galibiyeti getirdiler.

Toronto’nun 3-2 önde olduğu serinin 6.maçı son kez Warriors’un evi Oracle Arena’ya taşınacak. Perşembe oynanacak bu maçı Warriors kazanırsa 7. ve son maç için tekrar Kanada’ya gidilecek.

Warriors’da sakatlıktan dönen süper yıldız Kevin Durant sadece 12 dakika sahada kalıp 2.çeyreğin başında darbe gelmeden yeniden sakatlandı ve maalesef sağ ayak aşil tendonunda kopma olduğu düşünülüyor. Toronto taraftarı Durant’ın sakatlandığı pozisyonda sevinç çığlıkları atarken onları Lowry ve Ibaka susturdu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Warriors’da Stephen Curry 31 sayı, 8 ribaund, 7 asist ve Klay Thompson 26 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren isimler oldular. Kevin Durant ise sakatlanana kadar 11 sayı, 2 ribaundluk bir katkı verdi.

Raptors’da ise Kawhi Leonard 26 sayı, 12 ribaund, 6 asist ile ön plana çıkarken, Kyle Lowry 18 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Serge Ibaka 15 sayı, 6 ribaund ve Marc Gasol 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile diğer direnen isimler oldular.

1.DURANT’IN SAKATLANDIĞI AN:

2-MAÇIN ÖZETİ:

https://youtu.be/C1nT2xN7cwo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …