Güncel Haberler

Fenerbahçe Final Serisine Farklı Başladı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes‘i 73-56’lık skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Mücadeleye boyalı alandan bulduğu basketlerle başlayan Anadolu Efes, 2. dakikayı 4-2 önde geçti. Fenerbahçe Beko, dengeli geçen ilk çeyrekte kısa oyuncularıyla pota altını zorladı. İki takım da boş atışlardan skor üretemezken 5. dakika 6-6’lık eşitlikle geçildi. Periyodun ikinci bölümünde hücumda tempoyu yakalayan sarı-lacivertliler, 9. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 8-18. Savunmada da rakibini durdurmayı başaran Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 18-10 önde tamamladı. İkinci periyoda etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Micic ve Larkin’in dış atış isabetleriyle 12. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 16-18. Çeyrek boyunca boyalı alan çekişmeli bir mücadeleye sahne olurken, 16. dakikayı Fenerbahçe Beko, 29-23 üstün geçti. Sloukas, Ali Muhammed ve Ahmet Düverioğlu’nun sayılarına Micic, Sertaç Şanlı ve Buğrahan Tuncer’le yanıt veren ev sahibi ekip, farkın açılmasına engel oldu: 32-35. Ancak son bölümde top kayıpları yapan lacivert-beyazlılar karşısında Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed’le üst üste skor üreten Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 10 sayılık (42-32) avantajla girdi.

Fenerbahçe Beko, ikinci yarıda yaptığı savunmayla rakibine kolay sayı şansı vermedi. 14-2’lik serinin ardından 25. dakikada farkı 22 sayıya kadar yükselten (56-34) yükselten sarı-lacivertli ekip, sadece 4 sayı yediği üçüncü periyodu 62-36 önde tamamladı. Fenerbahçe Beko, son periyotta da kontrolü elinde tuttu ve 73-56 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Dört galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı eşleşmenin ikinci maçı, 11 Haziran Salı günü Anadolu Efes ev sahipliğinde yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

EDİTÖR YORUMU:

Lauvergne, Datome, Green, Ennis ve Vesely’den yoksun olan Fenerbahçe Beko deplasmanda başladığı seriye beklendiği gibi yerli oyuncularının müthiş katkısı ile damga vurdu daha ilk maçtan. Koç Obradovic Kalinic’i Dunston’ın başına vererek sürpriz bir hamleyle başladı maça. Bu şekilde daha rahat adam değişen ve ters eşleşmeleri yakaladığı zanneden Anadolu Efes’e daha rahat yardım getiren sarı lacivertliler ilk yarıdan farkı çift hanelere çıkardı. Anadolu Efes çok fazla dış şuta dayalı bir performans gösterdi ve çember dövdükleri için de fark açıldıkça telaşlanarak basit top kayıpları yaparak Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdüler. 3.çeyrekle beraber özgüvenini en üst seviyeye çıkaran ve savunmada vidaları tamamen sıkan sarı lacivertliler ev sahibi Anadolu Efes’i sadece 4 sayıda tutarak farkı 20 sayının üstüne çıkardılar. Yakalanan bu fark da Dixon’ın kocaman yüreği ile takımını adeta tek başına taşımasının, skor yükünü çekmesinin de etkisi büyüktü. Hem Larkin’e hem de Micic’e serinin ilk maçından net bir mesaj verdi tecrübeli oyun kurucu. Bu galibiyetle beraber rakibinden hem ev sahibi avantajını kaptılar hem de psikolojik üstünlüğü net olarak ele geçirdiler. Maçta tek can sıkıcı nokta sarı lacivertli taraftarların genelde koç Ataman aleyhine yaptıkları aşırı küfürlü tezahüratlardı… Bu kadar farklı geçen ikinci yarıda bile taraftarların galibiyetin tadını çıkarmak yerine yaptıkları bu davranışlara anlam verebilmek pek de mümkün değil!

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko’nun ABD asıllı milli oyuncusu Ali Muhammed, Anadolu Efes karşısında sergilediği performansla galibiyette başrolü üstlendi.

Kaydettiği 22 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olan 36 yaşındaki Ali Muhammed, 2 sayılık atışlarda 8’de 5, 3 sayılıklarda ise 7’de 4 isabet sağladı.

Sarı-lacivertli takımda kaptan Melih Mahmutoğlu 17, Ahmet Düverioğlu ise 10 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

Anadolu Efes’te ise Vasilije Micic 16, Sertaç Şanlı ise 10 sayı üretti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …