Güncel Haberler

Almanya’da Finalin Adı Belli Oldu!

Almanya easyCredit BBL‘de finalin adı iki ezeli rakip Bayern Munich ve Alba Berlin oldu.

Ligin flaş ekibi Rasata Vechta’yı yarı finalde 3-0 ile süpüren Bayern Munich sahip olduğu Euroleague kadrosu ile sezon boyunca olduğu gibi play-off’larda da farkını gösterdi. Barthel, Lucic ve Djedovic liderliğinde farklı galibiyetler alarak rahat bir yarı final serisi geçirdiler. Bu arada bildiğiniz üzere Bayern önümüzdeki sezon B lisansı ile Euroleague’de yer alacak.

Koç Reneses’in öğrencileri de ligin istikrarlı ve iyi basketbol oynayan ekiplerinden Oldenburg karşısında ev sahibi avantajı bulunmamalarına rağmen 3-0 ile rakiplerini süpürmeyi başardılar. Siva, Sikma ve Hermannsson liderliğinde farklarını konuşturdular zorlu rakipleri karşısında. Alba Berlin bu galibiyetle adını finale yazdırırken Euroleague biletini de cebine koymuş oldu. Çünkü Bayern zaten B lisansı ile Euroleague biletini kapmıştı.

Önümüzdeki sezon Euroleague’de mücadele edecek 2 Alman ekibin karşılaşmasında keyifli bir seri bizleri bekliyor. Final serisi 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve ev sahibi avantajı normal sezonu lider bitiren Bayern Munich’de olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Valencia, Berlin Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Valencia konuk olduğu Alba Berlin‘i 66-81’lik skorla rahat geçti. …