Güncel Haberler

Valencia Guard Rotasyonuna Takviye Yapmak İstiyor

EuroCup şampiyonu olarak önümüzdeki sezon tekrar Euroleague‘e dönmeye hazırlanan Valencia guard rotasyonuna takviye yapmak için çalışmalara başladı. Hedeflerinin başında bu yaz serbest kalan ve son olarak Olympiakos forması ile izlediğimiz Letonyalı milli guard Janis Strelnieks olacak.

Valencia’nın tecrübeli guarda iki yıllık bir kontrat teklifinde bulunduğu ve tarafların ankaşmaya yakın olduğu gelen haberler arasında.

Geride bıraktığımız sezon sakatlıkların da etkisiyle beklentilerin altında kalan Letonyalı oyun kurucu Janis Strelnieks, sağlıklığı olduğu dönemlerde Olympiakos forması ile koç Blatt’ın en güvendiği isimlerin başında yer alıyordu. 29 yaşındaki guard sakatlanmadan önce forma giydiği maçlarda Euroleague sahnesinde 8.8 sayı, 2.0 asist ve 1.9 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Strelnieks sağlıklı kalabilirse Valencia’nın düzen ve yarı saha basketboluna dayalı sisteminde çok değerli bir silah olacaktır. Hem takımını verimli şekilde organize eder hem de gerektiğinde yüksek yüzdeli şutları ve akıllı penetreleri ile skora katkı verir. Özetle bu transfer gerçekleşirse iki taraf için de kazan-kazan mentalitesine uygun bir hamle olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …