Güncel Haberler

Sloukas’ın Fenerbahçe’den Ayrılması Bekleniyor, İşte Seçenekleri

Fenerbahçe Beko‘nun Yunan yıldızı Kostas Sloukas kulübe önümüzdeki sezon için varolan opsiyonunu kullanmayacağını ve takımdan ayrılacağını bildirdi.

2017 yazında sarı lacivertliler ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzalayan Sloukas, sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayarak bu yaz serbest kalacağını kulübe bildirdi. Fenerbahçe kendisine mevcut şartlarından daha iyi bir kontrat teklif etmiş olmasına rağmen Yunan guard kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediğini yönetime iletmiş durumda.

Bu sezon Euroleague’in en iyi beşine seçilen Sloukas için Euroleague devleri adeta sıraya girmiş durumda. Kendisine gelen en iyi ve ciddi teklifin Barcelona‘dan olduğu gelen haberler arasında. Ayrıca bir diğer İspanyol devi Real Madrid de kendisi ile ilgileniyor ancak onların listesindeki esas isimler De Colo ya da Rodriguez, Sloukas B planı. Diğer taraftan CSKA Moskova’nın da hem Rodriguez hem de De Colo’yu kaybetmesi durumunda Yunan yıldıza ciddi bir teklif yapması bekleniyor ancak bu teklifin VTB Lig finallerinden sonra ve koç Itoudis ile resmi anlaşmanın imzalanmasının ardından gelmesi muhtemel.

Sloukas’ın ismi Panathinaikos ile anılsa da başkan Giannakopoulos ezeli rakipleri Olympiakos‘un onunla çoktan anlaştığını dile getirmişti daha önce. Her ne kadar böyle bir anlaşma olmasa da Kırmızılar’ın milli oyuncuya 3 yıllık güzel bir teklif sunduğu ve yuvaya geri dönmesi konusunda ciddi şekilde ikna etmeye çalıştığı biliniyor.

Tecrübeli guardın bu noktada yapacağı tercihi kestirmek güç ama Fenerbahçe’den ayrılması bence temsilcimiz adına daha iyi oldu çünkü onun yerine gerçek anlamda bir yıldız guard takıma kazandırılabilir, artık De Colo, Rodriguez, Delaney, Adams gibi isimlerin düşünülmesi gerekiyor. Son yıllarda şampiyonluğa uzanan takımlarda bu tarz yıldız isimlerin ön plana çıktığını unutmayalım. Real Madrid’de Doncic ile Llull ya da CSKA’da De Colo ile Rodriguez. Sloukas iyi bir takım oyuncusu ama bu isimlerin seviyesinde bir yıldız değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …