Güncel Haberler

Efe Aydan: Bizi bu hale getirenlere lanet ediyorum

Türk basketbolunun duayenlerinden eski milli basketbolcu ve TOFAŞ kulüp başkanı Efe Aydan, Turkish Airlines EuroLeague finalinde yaşanan Fenerbahçe taraftarları – Anadolu Efes koçu Ergin Ataman gerginliği ile ilgili görüşlerini kişisel Facebook sayfası üzerinden paylaştı.

“Bu ülkenin bir vatandaşı olarak içine düştüğümüz bu günkü duruma üzülüyor ve bizi bu hale getirenlere lanet ediyorum. Dün Fenerbahçeliliğimden utandım, Avrupa şampiyonlar ligi final maçı oynanıyor bir başka Türk takımının, Anadolu Efes’in koçu kendilerinden olmadığı veya onları elediği için Fenerbahçeli seyirciler tarafından rencide ediliyor. Üstelik, 200 küsur ülkenin seyrettiği bu maçta birde, birbirlerine girip kavga çıkartıyorlar. Ne acıdır ki, durumu düzeltmek için araya başkan Ali Koç giriyor. İçine düştüğümüz durum rezillik değil mi?

Başka bir duyum aldım. Bu durum daha da vahim. Yine basketbol camiamızı ilgilendiren bir konu. Turgay Demirel’i seversiniz veya sevmezsiniz, basketbolumuz için yaptıklarını takdir eder yada etmezsiniz bunlar hepimizin kişisel düşünceleridir. Ancak yurt dışında önemli bir konumda uluslar arası bir görevi vardır. Bilmeyenler için yazayım FiBA Avrupa başkanlığı görevini yürütmektedir. Yakında FİBA başkanlık seçimleri olacak, Türkiye Basketbol Federasyonu Turgay Demirel’i desteklemeyeceğini söylemekteymiş. Çok acı değil mi? Kendi ayağımıza sıkmak değil de nedir bu durum?

Televizyonda reytinglerde üst sıralarda olan Türkiye-Yunanistan survivor yarışması var. Yarışma dışında kişilerin bir birleriyle olan ilişkileri gösteren ekstra yayınlar var. Orada yarışan Türk yarışmacıların aralarında devamlı kavga sürtüşme ve iğrenç kulisler olurken, Yunanlı yarışmacıların dinginliği birbirlerine olan destekleri de gözden kaçmıyor. Acun Ilıcalı’da bu duruma dikkat çekiyor. Gelin görün ki yarışmacılarımızdan gelen cevap ilginç “ biz yurdumuzda da devamlı sinir ve kavga içersinde yaşıyoruz burada da aynı davranışları sergiliyoruz”. Acun Ilıcalı da böyle bir cevap beklemediği için, önce gak guk deyip, sonra doğru yolu göstermeye çalışıyor.

Şimdi oturup düşünüyorum, bizi bu hale getiren “ya bizdensin ya da sonuçlarına katlanırsın” felsefesini ortaya atıp ülkemizi bizden yada bizden değil diye ayrıştıranlara ne demeliyim?”

Kaynak: Basketdergisi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …