Güncel Haberler

Golden State Rekorlarla NBA Finaline Adını Yazdırdı

Batı Konferansı final serisi 4.maçında Golden State Warriors deplasmanda Portland Trail Blazers‘ı 119-117 yenerek seride rakibini 4-0 ile süpürdü adını NBA finaline yazdıran ilk takım oldu. Böylelikle 1957-1966’da Boston Celtics’ten 53 yıl sonra Golden State Warriors üst üste beş kez finale çıkan ilk takım oldu.

Ev sahibi Blazers 3.çeyrekte vites arttırıp farkı bir ara 17 sayıya kadar çıkardı ve son çeyreğe de 95-87 avantajlı girdiler. Ancak Warriors son çeyrekte savunmada vidaları ciddi şekilde sıktı ve sadece 16 sayı yiyerek maçı 111-111 ile uzatmaya götürdü. Uzatmada oldukça sert bir mücadele izledik. Lillard bitime 3 saniye kala Green’den blok yedi ve ardından 1.3 saniye kala üçlüğü de değerlendiremeyince rakibine 8-6 üstünlük sağlayan Warriors maçı da 119-117 kazanmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Warriors’da Kevin Durant ile birlikte Andre Iguodala’da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Draymond Green 18 sayı, 14 ribaund, 13 asist, 3 top çalma, 2 blok, Stephen Curry 37 sayı, 13 ribaund, 11 asistle oynadı ve böylece NBA tarihinde ilk kez aynı maçta bir takımdan iki oyuncu triple double yapmış oldu. Klay Thompson 17 sayı, Alfonzo McKimmie 12 sayı, Kevon Looney 12 sayı, 14 ribaundla onlara eşlik eden diğer isimler oldular.

Portland’da ise Meyers Leonard 30 sayı 12 ribaund ve Damin Lillard 28 sayı, 12 asist, 4 ribaund ile double-double yaptılar. CJ McCollum da 26 sayı, 7 asistle takımını ayakta tutmaya çalışan isimlerdendi.

https://youtu.be/TuE9PqCu6U0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …