Güncel Haberler

Ali Koç’tan Ergin Ataman’a Oldukça Sert Bir Yanıt Geldi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, final maçında Anadolu Efes koçu Ergin Ataman ile Fenerbahçe taraftarı arasında yaşananlar hakkında açıklamada bulundu ve şunları söyledi:

“Fenerbahçe olarak 5 defa üst üste Final Four’a kaldık; ama kupayı getiremedik. O yüzden çok üzgünüz. Basketbolda talihsizlikler son 1.5 -2 aydır bizi buldu. Fenerbahçe taraftarı maçın son 20-25 saniyesinde Efes’in Coach’u Ergin Ataman’a “mola alsana mola alsana” diye tezahürat yaptılar. İşin boyutu burada değişti. Zira bu tezahüratlar üstüne Ergin Ataman bir kez değil 2 kez bilinçli bir şekilde önce bir tribüne sonra diğer tribüne çok ağır küfürler etmiştir. Değil Fenerbahçe taraftarına hiçbir takım taraftarına küfür edilmemelidir. Çok büyük bir saygısızlık. Hele bir spor adamının böyle bir şey yapması kabul edilemez.

Ülkemizde iki tip spor adamı var. Biri camialar arası gerginlikleri geçmişte yaşananları bir yere koyup centilmenlik ve fair play ruhu içinde dış etkenlerden etkilenmeden işini yapmaya çalışan yöneticiler, sporcular, teknik adamlar vardır. Bir de öyle tipler vardır ki; camialar arası gerginlikleri, hassasiyetleri kullanarak maçlarda gerginlik yaratma. Bunu rekabet avantajı olarak görürler. Bunları yaparlar, maçtan sonra da bir mağduriyet yaratmaya çalışırlar. Ne yazik ki bu hoca 2. tarif ettiğim spor adamları tanımına girmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü’yle geçmişte yaşadığımız yaşanan pek çok olay söz konusudur. Bu olaydan dolayı da Fenerbahçelilerin bu kişiye karşı bakış açıları farklıdır.

Maç bittikten sonra açıklamalar yapmış. Kendisine edilen hakaretlerden, küfürlerden bahsetmiş. Özür beklediğini söylemiş. Öncelikle biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak maç boyunca Efes’e verdiğimiz destekten dolayı teşekkür beklerken işin bu boyuta gelmesi üzücü. Kendisine küfür edilmedi. “Mola alsana mola alsana” dendi. Kendisi küfürle karşılık verince sahaya yakın tribünlerde olaylar yaşandı. Sonrasında münferit küfürler edilmişse bilemem. Ama yumurta tavuk meselesi. Kendisi olayların fitilini ateşledi. Kendisinin geçmiş vukuutlarına baktığımızda fair play’den bahsedecek en son kişidir, özür beklemesi de işin arsızlık boyutudur.

Geçmişte yaşadığı bu gayri samimi yaklaşımlar, tiyatrovari hareketler, toplum psikolojisiyle oynamalar, gerginlik yaratmalar işi bu noktaya getirmiştir. Bizler spor adamları bu şekilde davranma lüksümüz yoktur. Görüyorum ki çok da fazla iyi niyetli olduğunuzda insanlar üstünüze çıkabiliyor. Önümüzde play-off serisi var. Biz oraya gideceğiz, onlar buraya gelecekler. Bu iki dost kulüp arasında olayları dafa fazla germemek lazım.

Aynaya bakıp kendine çeki düzen versin. Bu şekilde giderse taraftarları ne emniyet güçleri ne bizler yönetemeyiz. İki yanlış da doğru yapmıyor. Taraftarın da yaptığı doğru değil. Kendine baksın. Fair Play ruhunda işini görsün.

Efes’le hiçbir sıkıntımız yoktur. Türk basketboluna yaptığı yatırımlar başarıları ortadadır. Fenerbahçe’nin Efes’e saygı ve sevgiden başka bir duygusu olamaz. Onun için üzülüyorum ki bu hoca yüzünden bu sıkıntılar yaşanmasına. Onların 2.’liğini kutluyorum

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …